Recensie: Leugens & Lattes

Recensie: Leugens & Lattes

Recensie: Leugens & LattesLeugens & Lattes
ISBN: 9789022576892
Publicatiedatum: 12 maar 2019
Aantal bladzijdes: 336
Goodreads

Emily Charlton is terug! Jaren nadat ze Runway en Miranda Priestly vaarwel zei, werkt ze als imagomanager voor de hotste sterren van Hollywood. Maar de volgende generatie ligt op de loer. Emily heeft een klapper nodig om relevant te blijven. Een klapper zoals topmodel Karolina Hartwell.
Karolina heeft het allemaal: een fantastische man, een prachtig kind, een succesvolle modellencarrière… en een strafblad. Als ze onterecht beschuldigd wordt van rijden onder invloed lijkt dat het einde van zowel haar carrière als haar huwelijk.
Emily ziet haar kans schoon. Samen met gezamenlijke vriendin en ex-topadvocate Miriam Kagan schiet ze Karolina te hulp. Onder het genot van ontelbaar veel skinny lattes zetten de drie vrouwen alles op alles om erachter te komen wie Karolina erin heeft geluisd en plannen ze de zoetste wraak die Manhattan ooit heeft gezien. En wie kan daar beter bij helpen dan de enige echte Miranda Priestly?
De pers over Leugens en lattes

Leugens & Lattes is het nieuwste boek van Lauren Weisberger en het derde deel in de The Devil Wears Prada-serie. Dat eerste boek deed toen nogal wat stof opwaaien (het zou gaan over Anna Wintour) en werd een regelrechte bestseller. In de tussentijd schreef Lauren nog meer boeken, waaronder een tweede en een derde deel, als vervolg op The Devil Wears Prada. En dat wist ik dus niet.

Miriam vind ik leuk en sympathiek

Pas tijdens het lezen ontdekte ik dat Leugens & Lattes  een derde deel was. Ik dacht eigenlijk het tweede deel. The Devil Wears Prada las ik ooit, maar dat is ook alweer jaren geleden. Dus ik had wel enige basiskennis, maar zeker in het begin had ik bij veel mensen geen idee wie het nou waren. Ik begon al te denken dat ik een slecht geheugen had (oké, dat heb ik ook), maar misschien zitten die mensen wel gewoon in deel 2! Dus ik raad aan om dit boek zeker niet als standalone te lezen, want dan mis je echt een heleboel ding.

Het duurde dus ook even voor ik erin zat, maar toen dat eenmaal het geval was, las het best lekker weg. Leuk voor op een strandstoel aan het zwembad. Feelgood, maar meer ook niet. Het is geen boek dat ik aan iedereen aan zou raden, omdat het zo geweldig was.

Er komen drie vrouwen aan het woord: Emily (die we nog kennen uit The Devil Wears Prada), Miriam (die ik zelf niet kende) en Karolina. De Emily in mijn hoofd was een vriendelijk en aardig meisje, maar de Emily in dit boek… nou, die is dat absoluut niet. Ik vond haar op veel momenten gewoon echt gemeen en dan niet op de grappige variant.

Miriam vond ik wel weer leuk. Die vond ik ook erg realistisch ofzo. Misschien kan ik me ook het meeste met haar identificeren, ook al heb ik geen kinderen, een huis of een vent. Maar de personages blijven voor mij wat vlak en ik had niet heel veel.


Echt onverwachte plotwendingen vind je niet Leugens & Lattes. Er zit wel wat in, maar echt schokkend is het allemaal niet. Is allemaal vrij in de verwachting in dit genre. Toch had ik stiekem best hoge verwachtingen van dit boek en die zijn niet uitgekomen. The Devil Wears Prada vond ik leuk, maar dit is een beetje slappe hap. Wel oké, niet bijzonder.

Van mij krijgt Leugens & Lattes 3 sterren.

Leugens & Lattes kreeg ik als recensie-exemplaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: