Recensie: Long Way Home

Recensie: Long Way Home

Long Way Home
ISBN: 9781489220790
Auteur: Katie McGarry
Series: Thunder Road #3
Uitgever: Harlequin Teen
Publicatiedatum: 23 januari 2017
Genres: Audiobook, Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

Seventeen-year-old Violet has always been expected to sit back and let the boys do all the saving.

It's the code her father, a member of the Reign of Terror motorcycle club, raised her to live by. Yet when her dad is killed carrying out Terror business, Violet knows it's up to her to do the saving. To protect herself, and her vulnerable younger brother, she needs to cut all ties with the club—including Chevy, the boy she's known and loved her whole life.

But when a rival club comes after Violet, exposing old secrets and making new threats, she's forced to question what she thought she knew about her father, the Reign of Terror, and what she thinks she wants. Which means re-evaluating everything: love, family, friends . . . and forgiveness.

Caught in the crosshairs between loyalty and freedom, Violet must decide whether old friends can be trusted—and if she's strong enough to be the one person to save them all.

Long Way Home is het derde deel in de Thunder Road-serie en gaat dit keer over Violet en Chevy. Ze zaten allebei al in de eerdere delen, dus het zijn geen onbekenden. Ik was al benieuwd naar deze personages sinds Violet in deel Nowhere But here, deel één, opdook. Ik vond haar een heel interessant personage.

Violet is een lekker bijdehand personage die niet in een hoekje gaat zitten huilen, maar die opkomt voor zichzelf en voor de mensen van wie ze houdt. Ze is heel beschermend naar bijvoorbeeld haar broertje en is bereidt om die te verdedigen met haar eigen leven. Ik vind haar een tof personage, omdat ze niet bang is en zichzelf geen slachtoffer vindt.
Ook Chevy vind ik een leuk personage in Long Way Home, al is hij best anders dan Violet. Hij is minstens zo beschermend als Violet, maar op een andere manier. Hij ziet vooral gevaren en zij ziet vooral de dingen die gebeuren als ze het heft in eigen hand neemt. Ik vind hem best aaibaar en lief.

Ze vertellen het verhaal om en om vanuit de eerste persoon. Dat vind ik zelf altijd fijn, omdat je dan twee kanten hoort. De schrijfstijl van Katie McGarry vind ik erg prettig. Ze gebruikt niet al te moeilijk en het leest en luistert lekker weg. Ook is ze er goed in om de lezer vast te houden en hem nieuwsgierig te krijgen.

Er zaten een aantal scenes in Long Way Home die ik toch best spannend vond, al had ik een vermoeden hoe het af zou lopen. Al weet je dat pas zeker als ze echt zijn. Maar mijn vermoedens kwamen inderdaad uit. Verder zit er niet iets mega onverwachts in, maar het is wel leuk om te lezen.

Totnutoe vind ik Long Way helaas de minste van de drie. Het voelde een beetje als een herhaling van Nowhere But Here en Walk The Edge, deel 2, ook al is dit een nieuw verhaal. Het was een aardig boek, maar ook niet meer dan dat en dat vind ik best jammer. Ook vond ik het einde nogal open. Meer dan bij de andere delen. Van mij krijgt het boek drie sterren.

[bol_product_links block_id=”bol_58d01d4c457be_selected-products” products=”9200000059459680″ name=”way” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: