Recensie met spoilers: Empire of Storms

Recensie met spoilers: Empire of Storms

Empire of Storms
ISBN: 9781619636071
Auteur: Sarah J. Maas
Series: Throne of Glass #5
Uitgever: Bloomsbury Childrens
Publicatiedatum: 6 september 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 693
Goodreads

Pas op: dit is een recensie van een vijfde deel in een serie, dus er zullen spoilers instaan voor de overige delen

KINGDOMS WILL COLLIDE.

The long path to the throne has only just begun for Aelin Galathynius as war looms on the horizon. Loyalties have been broken and bought, friends have been lost and gained, and those who possess magic find themselves at odds with those who don't.

With her heart sworn to the warrior-prince by her side, and her fealty pledged to the people she is determined to save, Aelin will delve into the depths of her power to protect those she loves. But as monsters emerge from the horrors of the past, and dark forces become poised to claim her world, the only chance for salvation will lie in a desperate quest that may mark the end of everything Aelin holds dear.

In this breathtaking fifth installment of the New York Times bestselling Throne of Glass series, Aelin will have to choose what—and who—to sacrifice if she's to keep the world of Erilea from breaking apart.

Pas op: dit is een recensie van een vijfde deel in een serie, dus er kunnen spoilers instaan voor de overige delen

Maanden geleden begon ik vol goede moed aan Empire of Storms, het vijfde deel in de Throne of Glass serie (ToG) van Sarah J. Maas, vol hoge verwachtingen. Haar A Court of Thorns and Roses serie (ACOTAR) vind ik helemaal geweldig. En hoewel ik al vier delen in de ToG-serie las, kan ik er nog steeds niet zo goed in komen. Misschien de reden dat ik er begin maart in begon en in eind augustus (!) pas uitlas. Ik heb nog nooit zo lang over een boek gedaan, zeg.

Het voelt voor mij alsof de ACOTAR-serie heel makkelijk wegleest. Oké, toegegeven: in boek 1 moest ik even wennen, maar daarna las het als een trein. Ik verwachtte dat ook van deze serie, maar ToG verlangt toch iets meer kennis van Engels en vind ik helemaal niet zo makkelijk weglezen. Ik weet dat de meningen heel erg verdeeld zijn. Ik bedoel: dat zijn die van mij al per boek, dus ik snap best dat ook niet iedereen hetzelfde hierover denkt.

Maar volgens mij ben ik wel een van de weinigen die het vijfde deel minder vindt en is het een onpopulaire mening, maar dit is nu eenmaal wat ik vind: sorry. Empire of Storms is goed geschreven, dat is absoluut waar. En ik ben nog steeds jaloers op hoe goed Sarah J. Maas kan schrijven, want dat wil ik ook. Zelfs al vond ik dit boek minder, ik kan me nog steeds alles heel goed voor de geest halen en ik zie het zo gebeuren.

Wel vond ik in dit deel best veel saaie stukken zitten die naar mijn idee best korter hadden gekund en het boek dus ook wat minder dik gemaakt hadden. Ik bedoel: I like big books and cannot lie, maar het nadeel van dikke boeken is wel vaak dat er veel nutteloze scenes in zitten die het boek vaak draderig maken en dat was in Empire of Storms wat mij betreft zeker het geval.

In dit deel komen heel veel personages aan bod. Oude bekenden als Rowan, Aelin en Dorian, maar ook nieuwe personages als Elide en Lorcan. Het boek wordt vanuit meerdere mensen verteld en dat vond ik af en toe niet zo prettig. Ik snap de keuze wel, maar soms vond ik het jammer. Sommige personages vond ik in dit boek maar saai, zoals Dorian, terwijl ik die in eerdere delen wel heel tof vond. Of vervelend als Elide (nee, sorry, ik vind haar gewoon echt niet leuk). Maar er waren er ook die leuker zijn geworden, zoals Manon. Ik vind Manon echt geniaal en dat is voor nu dus ook echt mijn favoriete personage.

De serie wordt ingedeeld in Young Adult-fantasy vanwege de leeftijd van Celaena, maar naar mijn idee is dit gewoon fantasy. Niets Young Adult. Het vijfde deel is het meest volwassen boek in de serie naar mijn idee door alle dingen over geweld en seks.   

Empire of Storms zit vol met onverwachte gebeurtenissen, verraad van mensen die je denkt te kennen, maar ook vol met vijanden die er altijd al waren. Het boek staat bol van de spanning en sensatie, vooral het laatste stuk. Het begin had van mij wat meer pit mogen krijgen dan het nu heeft, dan had ik het boek meer in evenwicht gevonden.

Empire of Storms was absoluut niet slecht, maar voor mij toch wel een van de mindere boeken van de serie. Maar ik wil de serie een keer herlezen en wie weet vind ik dan heel iets anders. Deze boeken kun je volgens mij blijven lezen zonder er genoeg van te krijgen en je blijft nieuwe dingen ontdekken.Misschien moet ik dan een nieuwe recensie schrijven. Voor nu krijgt Empire of Storms helaas maar drie sterren. Helaas inderdaad, want wat had ik er graag meer willen geven. Ik ging voor vijf knallende sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: