Recensie met spoilers voor 1: Unleashed

Recensie met spoilers voor 1: Unleashed

Unleashed
ISBN: 9780062233677
Auteur: Sophie Jordan
Series: Uninvited #2
Uitgever: HarperTeen
Publicatiedatum: 24 februari 2015
Genres: Dystopia, Young Adult
Aantal bladzijdes: 368
Goodreads

Davy has spent the last few months trying to come to terms with the fact that she tested positive for the kill gene HTS (also known as Homicidal Tendency Syndrome). She swore she would not let it change her, and that her DNA did not define her . . . but then she killed a man.

Now on the run, Davy must decide whether she'll be ruled by the kill gene or if she'll follow her heart and fight for her right to live free. But with her own potential for violence lying right beneath the surface, Davy doesn't even know if she can trust herself.

In deze recensies staan spoilers (voor het eerste deel). Die voor dit deel is deels verstopt achter de spoilertag. Unleashed is het tweede deel in de duologie over Davy die aan het HTS (also known as Homicidal Tendency Syndrome) lijdt. Ook dit deel luisterde ik als audiobook en wilde graag weten hoe het af zou lopen, of alles goed zou komen.

Sophie Jordan vind ik een fijne manier van schrijven hebben en het leest (of luistert) lekker weg. Je wordt nieuwsgierig en wilt weten wat er gebeuren gaat, wat er met Davy gaat gebeuren. Ik luisterde het boek ook behoorlijk snel weg. Soms zijn audiobooks een nadeel, vooral als je een boek snel uit wilt hebben, maar dan moet luisteren in plaats van lezen. Er zit ook een goede spanning in die ervoor zorgt dat je benieuwd wordt.

Er zijn wel wat dingen die ik jammer vind in dit deel.View Spoiler »

Ik vind Davy niet zo’n sterk personage, want ze leunt vooral op de jongens in haar leven en ze zich door hen laat beïnvloeden. Sowieso vind ik haar best naïef en goed van vertrouwen. Het wordt wel minder in dit deel, dat gelukkig wel, maar toch. Ik vind Davy wel goed beschreven als meisje die goed van vertrouwen is, maar voor mij voelt ze als een plat personage. Eentje waar ik niet echt mee mee kan leven en dat vind ik zonde.

Daarnaast duurde het heel lang voor het verhaal afgerond werd en vond ik het einde een beetje te open voor een duologie. Alles wordt wel afgerond, maar toch knaagt er iets aan me, voelt het einde heel erg abrupt. Ik begon me ook serieus af te vragen of ik deel 3 gemist had, maar nee, het is blijkbaar echt een duologie.

Unleashed was een aardig boek, maar wat mij betreft is dit het minste boek dat ik las van Sophie Jordan. Unleashed krijgt van mij drie sterren, maar het is wel op het nippertje. Wat mij betreft is Unleashed – en deze serie – niet per se een mustread, meer leuk voor tussendoor. Als je iets van Sophie wilt lezen, zou ik eerder voor de Firelight-serie gaan, die vond ik wel erg tof.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge