Recensie: One Small Thing

Recensie: One Small Thing

Recensie: One Small ThingOne Small Thing
ISBN: 9781335017277
Auteur: Erin Watt
Uitgever: Harlequin Teen
Publicatiedatum: 26 juni 2018
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 299
Goodreads

Beth’s life hasn’t been the same since her sister died. Her parents try to lock her down, believing they can keep her safe by monitoring her every move. When Beth sneaks out to a party one night and meets the new guy in town, Chase, she’s thrilled to make a secret friend. It seems a small thing, just for her.

Only Beth doesn’t know how big her secret really is…

Fresh out of juvie and determined to start his life over, Chase has demons to face and much to atone for, including his part in the night Beth’s sister died. Beth, who has more reason than anyone to despise him, is willing to give him a second chance. A forbidden romance is the last thing either of them planned for senior year, but the more time they spend together, the deeper their feelings get.

Now Beth has a choice to make—follow the rules, or risk tearing everything apart…again.

Ik heb inmiddels alle boeken van Erin Watt gelezen, dus ik denk dat ik mezelf een redelijke kenner mag noemen bij dit duo. Ik denk dat ze het meest bekend zijn door de boeken over de gebroeders Royal, maar zelf vond ik When It’s Real ook een erg goed boek. Je snapt: hooggespannen verwachtingen voor One Small Thing. Het nadeel met hooggespannen verwachtingen is dat ze niet altijd uitkomen.

En dat was dus helaas het geval bij One Small Thing. Ik weet niet precies waar het aan lag, maar ik vond dit boek een stuk minder goed dan hun andere boeken. Ik vond hoofdpersoon Beth ook niet zo leuk. Ik vond haar bij vlagen ook gewoon een meisje dat meer weg had van een verwende peuter dan een tiener, maar goed, misschien zijn tieners ook wel een soort verwende pubers. Dus in die zin was het wel weer goed. Maar ik vond haar eigenlijk maar gewoon vervelend op grote delen van het boek.

Ik wilde ook heel graag weten hoe het af zou lopen, of er een goed einde zou zijn.

Ik vind Chase een veel boeiender personage door wat er allemaal gebeurd is. Je leert hem als lezer wel kennen, maar niet zo heel goed. Persoonlijk had ik het heel tof gevonden als hij aan het woord gekomen was of nog beter: als het hele boek vanuit hem geschreven was. Ik denk dat het boek echt boeiender en origineler gemaakt had. Ik vond hem echt een schatje.

Er zaten trouwens wel wat stukjes in waarbij ik dacht: awwwh <3. Maar dat was vooral door Chase, denk ik.

In One Small Thing zitten niet echt onverwachte plotwendingen of iets dat je echt niet aan zit komen. Het is allemaal vrij voorspelbaar. Ook zitten er niet echt steamy scenes in. Niet zoals bij bijvoorbeeld de Royals – al is dat in het buitenland ook gewoon New Adult en is het alleen hier Young Adult. Wel leest het boek goed en makkelijk weg en had ik geen moeite met de taal. Ik vloog er best hard doorheen. Ik wilde ook heel graag weten hoe het af zou lopen, of er een goed einde zou zijn.

One Small Thing was aardig, maar zeker niet het beste werk van dit duo. Als je van contemporary YA houdt, zal je dit misschien wel bevallen. Hoop je op iets als de Royals, dan kun je dit boek beter overslaan.

Van mij krijgt One Small Things 3.5 ster

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge