Recensie: Serpent & Dove

Recensie: Serpent & Dove

Recensie: Serpent & DoveSerpent & Dove
ISBN: 9780062971135
Publicatiedatum: 3 september 2019
Aantal bladzijdes: 513
Goodreads

This is a previously published edition of ISBN 9780062878021. An alternate cover edition can be found here.

Bound as one to love, honor, or burn.

Two years ago, Louise le Blanc fled her coven and took shelter in the city of Cesarine, forsaking all magic and living off whatever she could steal. There, witches like Lou are hunted. They are feared. And they are burned.

Sworn to the Church as a Chasseur, Reid Diggory has lived his life by one principle: thou shalt not suffer a witch to live. His path was never meant to cross with Lou's, but a wicked stunt forces them into an impossible union—holy matrimony.

The war between witches and Church is an ancient one, and Lou's most dangerous enemies bring a fate worse than fire. Unable to ignore her growing feelings, yet powerless to change what she is, a choice must be made.

And love makes fools of us all.

Ik zal eerlijk zijn: als ik dit boek niet had moeten (nou ja, ‘moeten’) lezen voor een leesclub was ik er nooit aan begonnen. Het boek trok me niet echt na het lezen van de achterflap. Het klonk vooral als ‘weer zo’n boek waar er al zoveel van zijn.’ Maar omdat Serpent & Dove op Storytel stond, kon het geen kwaad.

Ik weet dat heel veel mensen dit echt een boek vinden, maar ik ben niet een van die mensen. Ik laat me heus graag verrassen als ik een boek matig vind klinken, maar dit boek deed dat niet voor mij. In het eerste deel vond ik de personages echt heel plat (later werd dat wat minder) en mochten ze van mij zo in de slotgracht in vallen. Sorry.

Naarmate het verhaal in Serpent & Dove vorderde werd het wel beter en werden de personages iets minder vlak, maar niet heel veel. Wel vond ik het mooi dat ervoor gekozen is om de man eens niet alleen maar als de stoere vent zonder gevoelens neer te zetten.

Dit boek had een aantal dingen die ik best verfrissend vond

Reid had met een aantal dingen nog niet te maken gehad in zijn leven en ik vond dat heel goed neergezet was door Shelby Mahurin. Eens niet die stoere kerel, maar een gevoelige man. Dat vond ik ook echt wel een pluspunt aan dit boek. 

Louise vond ik ook wel aardig en ze had ook wel leuke dingen die ze deed die net even anders waren dan in andere boeken. En zij was degene met de meeste ervaring, dat vond ik ook wel verfrissend.

Ik ben blij dat Serpent & Dove uit het oogpunt van Louise – Lou – en Reid verteld werd, want dat gaf toch wel diepgang aan het boek. Als daar niet voor gekozen was had ik het verhaal nog vlakker gevonden. Zeker bij een bepaalde scene gaf het diepgang. 

De onderwerpen vond ik verder niet heel erg spectaculair of vernieuwend. Ook vond ik de aanloop voor het echte verhaal veel te lang duren. Als ik het niet uit had hoeven lezen, was ik daar waarschijnlijk ook afgehaakt, hoe jammer ook.

De plotwendingen vond ik trouwens ook niet echt schokkend, maar een beetje saai zelfs. Ook niet veel nieuwe dingen. 

Wat ik trouwens ook tof vond was dat er een keer een fatsoenlijke seksscene in zat. Meestal komt men niet echt ver daarmee in YA, maar hier zat er dus wel in. En daar stonden toch best wel expliciete dingen in – voor een YA dan -. Geen ‘het was de volgende morgen…’. Ik vond hem trouwens wel mooi en het zorgde er ook voor dat de personages behoorlijk kwetsbaar overkwamen.

Serpent & Dove was niet zo mijn boek. Misschien kwam het door het luisteren, door de leesdip, door de personages of door iets anders, ik weet het niet. Er zaten echter wel goede dingen in die ik zeker wel vaker wil zien.

Van mij krijgt Serpent & Dove 3 sterren. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: