Recensie: Songs About A Boy

Recensie: Songs About A Boy

Songs About A Boy
ISBN: 9781444929201
Series: Songs About a Girl #3
Publicatiedatum: 2 augustus 2018
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

Music, boy bands, first love and heartbreak in the explosive finale to the Songs About A Girl trilogy - a modern love story for anyone who has ever dreamed of being 'with the band'. From a Zoella Book Club friend.

Just as Charlie allows herself to succumb to Gabe's charms, the explosive revelation about her mother's death threatens to pull them apart.

Meanwhile, a media circus has exploded around the future of Fire&Lights - when they announce a US tour to show the world that they are stronger than ever, Charlie gets the opportunity to accompany them. New York City, here she comes! But it's not all fun and games. Charlie is still feeling all kinds of awkward around Gabe and knowing that her mother's last days were in America touring with her band, Charlie uses the opportunity to uncover some more truths about her mother's death.

As Fire&Lights try to win over the world again, and as Charlie and Gabriel uncover the true story that links their pasts, will Charlie finally be able to follow her heart?

Soms heb je van die boekenseries die niet eens zo bijzonder goed zijn, maar waar een bepaalde sfeer in zit waardoor je ze heel goed vindt en er door geintrigeerd bent zonder precies te weten waarom. De Songs About A Girl-trilogie is er zo eentje. Volgens mij is het heel onbekend in Nederland. Ik liep ooit toevallig een keer er tegenaan in Waterstones. Maar soms doe je de beste ontdekkingen als je niet zoekt.


Ik las het vorige deel, Songs About Us, toevallig ook in januari als een van de eerste boeken van 2018. En ook het derde en laatste deel, Songs About A Boy, is dat boek. Misschien komt het, omdat ik op oudjaarsavond (of eigenlijk: meer in de nacht) aan dit boek moest denken. Ik wilde weten of er een nieuw deel was en vijf minuten later was ik vijf euro armer en een ebook rijker.

Soms doe je de beste ontdekkingen als je niet zoekt.

Songs About A Boy gaat verder waar deel 2 eindigt. Het duurde voor mij wel even om erin te komen, want ik was heel deel 2 vergeten zo ongeveer. Maar naarmate ik verder las, kwam mijn geheugen weer terug en wist ik weer wat er allemaal gebeurt was.

Je merkt dat dit het afsluitende deel is, dat dingen worden opgelost en afgesloten. Soms wat te afgeraffeld, terwijl andere dingen naar mijn idee weer iets teveel ruimte krijgen. Ook is het af en toe iets te ongeloofwaardig en cliché. Is dat erg?

Het afraffelen wel, maar het cliché en ongeloofwaardig? Nee, daar had ik geen last van. Het is niet het meest originele idee en je moet ook niet verwachten dat er plotwendingen in zitten die geniaal zijn en zo logisch dat het niet logisch is. Daar is het het genre – Young Adult contemporary – niet naar en het verhaal ook niet.

Er gebeurt genoeg en er zitten wel wat plotwendingen in die ik niet aan had zien komen (en soms iets te ongeloofwaardig zijn naar mijn zin, maar wie ben ik?), maar over het algemeen leest Songs About A Boy (en eigenlijk boek 1 en 2) prima weg. Het is een boek voor tussendoor. Het leest eigenlijk als een goed geschreven fanfiction van One Direction – in mijn hoofd dan, want ik weet niet of het verder een connectie heeft met 1D. Al lijkt Gabriel verdacht veel op Harry Styles in mijn hoofd en is Olly Niall Horan.


Ook in Songs About A Boy is Charlie Bloom – of: CB – de hoofdpersoon en je leest het hele verhaal vanuit haar oogpunt. Ze is een leuk personage, al vind ik haar wel een beetje Mary Sue-achtig. Ze is vrij inhoudloos verder, maar ze is niet vervelend en best leuk. Maar zij is niet het personage die ik me herinner als ik aan deze serie denk.

Dat is toch echt Gabriel. Hij komt zelf niet aan het woord, iets dat ik echt heel jammer vind, maar je ziet hem vanuit Charlies oogpunt. Voor een bijpersonage is hij zeker belangrijk in het verhaal. Ik denk dat het een goed idee was geweest om hem ook aan het woord te laten, want er zijn zoveel dingen waar ik nieuwsgierig naar ben bij hem. Vooral hoe hij denkt.

Songs About A Boy is een prima afsluiter voor deze serie. Als je houdt van lezen over bands, fanfics en een cliché boek over een boy band, is dit misschien wel jouw boek.

Van mij krijgt Songs About A Boy 4 sterren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: