Recensie: The last boy and girl in the world

Recensie: The last boy and girl in the world

The last boy and girl in the world
Auteur: Siobhan Vivian
Uitgever: Simon & Schuster
Publicatiedatum: 16 april 2016
Genres: Audiobook, Young Adult
Aantal bladzijdes: 320
Goodreads

What if your town was sliding underwater and everyone was ordered to pack up and leave? How would you and your friends spend your last days together?

While the adults plan for the future, box up their possessions, and find new places to live, Keeley Hewitt and her friends decide to go out with a bang. There are parties in abandoned houses. Canoe races down Main Street. The goal is to make the most of every minute they still have together.

And for Keeley, that means taking one last shot at the boy she’s loved forever.

There’s a weird sort of bravery that comes from knowing there’s nothing left to lose. You might do things you normally wouldn’t. Or say things you shouldn’t. The reward almost always outweighs the risk.

Almost.

It’s the end of Aberdeen, but the beginning of Keeley’s first love story. It just might not turn out the way she thought. Because it’s not always clear what’s worth fighting for and what you should let become a memory.

The last boy and girl in the world was een boek dat ik puur koos om de samenvatting. Ik vond het boek tof klinken, een echte contemporary YA. De titel klonk goed, de beschrijving ook, dus ik zette het boek offline in de app van Storytel om te gaan luisteren. Dat scheelt nogal wat data namelijk en ik kan het wel beter gebruiken.

In het begin van het boek moest ik behoorlijk wennen aan het verhaal en aan de schrijfstijl. Voor mijn gevoel was het begin van The last boy and girl in the world nogal houterig geschreven en kwam ik er niet lekker in.
Ik heb overwogen om het boek te stoppen en niet verder uit te lezen. Om het boek zelfs twee sterren te geven. Maar toch deed ik dat niet, want ik was benieuwd hoe het af zou lopen, wat er zou gebeuren met Keeley en haar dorp Aberdeen.

I remember thinking, hoping, that I would never turn into the kind of person who though weather jokes were funny.

Echt onverwachte plotwendingen zaten er ook niet in, want ik had eigenlijk alles al zien komen. Maar goed, voor dat soort dingen is dit genre natuurlijk ook niet helemaal, al had ik dus hoge verwachtingen. Het einde had ik niet zo verwacht, het was een beetje bitterzoet. Dat vond ik dan wel weer leuk.

De personages in The last boy and girl in the world waren wel aardig, al vond ik hoofdpersoon Keeley af en toe wel een beetje een zeurpiet. En ik had gewoon niet echt een klik met haar. Ze was niet echt stom ofzo, maar gewoon een beetje meh.
Je leest alles vanuit haar oogpunt, maar ik had graag het ook gezien vanuit de anderen hun oogpunten. Ik denk dat het dat boeiender gemaakt zou hebben.

24157347

De cover vind ik wel superleuk. Die vertelt het verhaal zonder teveel te vertellen. En hij is grafisch, dus dat vind ik vaak ook helemaal goed.

Uiteindelijk vond ik het boek oké, maar niet meer dan dat. De beschrijving van het boek klonk veel toffer dan het boek zelf was. Ik vond dat er best veel saaie stukken in The last boy and girl in the world zaten. Af en toe moest ik ook echt mijn herinneringen weer opfrissen, omdat het boek constant wegzakte.
Het boek krijgt een krappe drie sterren waardering, omdat ik het einde dan toch wel leuk vind. En Keeley kan er natuurlijk ook niets aandoen dat ik geen klik met haar had.

[bol_product_links block_id=”bol_57dae58cc64bb_selected-products” products=”9200000052006333″ name=”boy” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge