Recensie: The Risk

Recensie: The Risk

The Risk is het nieuwste boek van Elle Kennedy. Ze is al jaren bekend in Amerika, maar begint – dankzij vertalingen – ook steeds populairder in Nederland te worden. Inmiddels zijn de eerste twee delen van haar Off Campus serie vertaalt.

Wat ik heel knap van Elle Kennedy’s manier van schrijven vind, is dat ze heel luchtig schrijft zonder dat het meteen inhoudsloos wordt. Ze weet heel goed hoe ze serieuze onderwerpen op een luchtige manier moet vertellen

Wat ik heel knap van Elle’s (of is het Elles?) manier van schrijven vind, is dat ze heel luchtig schrijft zonder dat het meteen inhoudsloos wordt. Ze weet heel goed hoe ze serieuze onderwerpen op een luchtige manier moet vertellen, zodat ze niet te zwaar worden. En dat is in The Risk ook zeker het geval, want er zitten best wat serieuze onderwerpen in onder het laagje humor.

Daarnaast lezen haar boeken altijd vlot weg (al moet ik er wel even inkomen altijd) en vind ik haar mannelijke personages altijd erg geloofwaardig. Haar vrouwen ook wel, maar haar mannen zijn beter. Denk ik dan, want ik weet natuurlijk niet exact hoe mannen denken.

En in dit boek is dat geen uitzondering, want ik vind Jake leuker dan Brenna. Niet dat Brenna stom is of zoiets, maar ik had meer met Jake. Wel vond ik ze allebei goed overkomen en kwamen ze tot leven. Het bleven voor mij geen platte wezens, maar ik heb wel echt een beeld voor me. Ik zou ze zo op straat kunnen zien lopen.

Nog iets dat ik heel knap vindt: ze schrijft met veel humor en ik moet altijd gniffelen om grapjes die erin zitten. Ik vind humor belangrijk en dat is zeker niet anders in boeken.

Over The Risk heb ik best lang gedaan, ook al las het best makkelijk weg. Ik weet dat het tegenstrijdig klinkt, maar ik denk dat het komt omdat ik met mijn hoofd tijdens het lezen ergens anders was. Op persoonlijk vlak liep het op dat gebied allemaal even niet lekker en dan heb ik ook minder ruimte in mijn hoofd voor personages.

Ik denk dat ik The Risk Elle’s beste boek totnutoe vind (maar ik heb nog niet alles gelezen). Als je een boek met humor, een vlotte schrijfstijl, maar serieuze onderwerpen wil lezen, is Elle een hele goede. Vooralsnog zijn er maar twee boeken vertaald, maar ik vind haar  boeken zeker goed te doen in het Engels. Het is niet echt lastig Engels.

Van mij krijgt The Risk 4 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: