Recensie: The Wrong Bachelor

Recensie: The Wrong Bachelor

Ik kwam The Wrong Bachelor tegen tijdens het zoeken naar nieuwe luisterboeken om mijn plank mee te vullen. Eleanor Oliphant is Completely Fine was uit en ik zocht een snelle, simpele read om niet te erg in een ‘ik kan geen leuk luisterboek’ gat te vallen. Een soort book hangover dus eigenlijk. En toen kwam ik The Wrong Bachelor tegen. Om eerlijk te zijn had ik geen idee waar het boek over ging en had er ook nog nooit van gehoord.

Mocht je nu denken: Maar die recensie over Eleanor is al een tijd geleden gepost en ertussen zijn andere recensies verschenen. Dat klopt. Ik plan recensies niet altijd chronologisch in.

The Wrong Bachelor is prettig geschreven en luistert lekker vlot weg. Alexandra Moody heeft een prettige schrijfstijl die goed bij het boek en bij het genre past. Ze zorgt ervoor dat je nieuwsgierig wordt en je mee kunt leven met de personages. Echt schokkende plotwendingen zitten er niet in, want ik had alles zo’n beetje aan zien komen. Zeg maar gerust: van mijlenver. Niet dat het me stoorde, want ik ging er ook niet vanuit. En het past goed bij het boek.

Alexandra Moody zorgt ervoor dat je nieuwsgierig wordt en je mee kunt leven met de personages.

De personages zijn oké en ik kon wel met ze meeleven. Vooral met Madison – niet echt mijn favoriete naam, haha – die het een en ander te verduren krijgt. Zij vertelt, samen met Cole, het verhaal. Ik vind het fijn dat Cole ook een deel vertelt, want zo krijg je het van twee kanten te zien. Op die manier leer je beide personages net even wat beter kennen dan wanneer er maar eentje aan het woord is.

The Wrong Bachelor is geen literair hoogstandje, maar ik vond het wel een leuk boek. Er zit weinig schokkends in en vernieuwend is het ook niet, maar het was precies dat lichte en luchtige waar ik naar op zoek was na het wat zwaardere boek Eleanor Oliphant is Completely Fine. Ik wissel genres graag af, want anders wordt het zo saai. Ik heb het boek ook met plezier geluisterd en vond het ook echt jammer toen het uit was.

Voor mij krijgt The Wrong Bachelor 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: