Recensie: Truth or Beard

Recensie: Truth or Beard

Recensie: Truth or BeardTruth or Beard
ISBN: 9781942874126
Auteur: Penny Reid
Series: Winston Brothers #1
Uitgever: Caped Publishing
Publicatiedatum: 21 juli 2015
Genres: Contemporary, New Adult
Aantal bladzijdes: 382
Goodreads

Identical twins Beau and Duane Winston might share the same devastatingly handsome face, but where Beau is outgoing and sociable, Duane is broody and reserved. This is why Jessica James, recent college graduate and perpetual level-headed good girl, has been in naïve and unhealthy infatuation with Beau Winston for most of her life.

His friendly smiles make her tongue-tied and weak-kneed, and she’s never been able to move beyond her childhood crush. Whereas Duane and Jessica have always been adversaries. She can’t stand him, and she’s pretty sure he can’t stand the sight of her…

But after a case of mistaken identity, Jessica finds herself in a massive confusion kerfuffle. Jessica James has spent her whole life paralyzed by the fantasy of Beau and her assumptions of Duane’s disdain; therefore she’s unprepared for the reality that is Duane’s insatiable interest, as well as his hot hands and hot mouth and hotter looks. Not helping Jessica’s muddled mind and good girl sensibilities, Duane seems to have gotten himself in trouble with the local biker gang, the Iron Order.

Certainly, Beau’s magic spell is broken. Yet when Jessica finds herself drawn to the man who was always her adversary, now more dangerous than ever, how much of her level-head heart is she willing to risk?

Truth or Beard zou geen boek geweest dat me zo zijn opgevallen als ik het niet aangeraden had gekregen. Het boek valt niet meteen op als een New Adult door de toch niet standaard cover, maar dat vind ik alleen maar leuk. Ik hou van originele New Adult covers en die van Truth or Beard is er zeker een van.

Ik ben altijd blij als er eens niet gekozen wordt voor een zoenend stelletje. Al was het alleen maar omdat dit genre als ‘seksboekjes’ te boek staan. En ja, het gaat over seks, maar is niet alleen maar seks zoals Vijftig tinten grijs.

Truth or Beard is wat mij betreft wel een echte New Adult die zeker in het rijtje ertussen past, ondanks de niet zo standaard voorkant. Ik heb zo nu en dan hardop om het boek gegrinnikt, want er zaten stukken in die grappig waren. Ik vind de humor van Penny Reid leuk.

Als er in een boek de goede humor zit, dan kan ik daar alleen maar blij van worden. Aan haar schrijfstijl moest ik wel even wennen, want in het begin duurde het best even om erin te komen of zo, maar uiteindelijk las het vlot weg.

Misschien kwam dat ook door een paar plotwendingen in het boek. Het zijn geen bizargrote of bizarschokkende, want ik zag ze wel aankomen, maar het zorgt er wel voor dat het boek op gang blijft. Ik moet wel zeggen dat er ook wat saaiere stukken tussenzaten waar ik het wat lastig vond om mijn concentratie erbij te houden. Maar ik geloof dat ik dat wel vaker heb met het midden van een verhaal.

Duane en Jess vertellen het verhaal allebei vanuit hun oogpunt en zoals jullie weten vind ik dat bijna altijd een pluspunt. Als ik een van de twee niet moet, is het een ander geval of als diegene helemaal niets te melden heeft.

Maar ik vond Jess en Duane allebei leuke personages die toch wel hun eigen stem hebben waardoor je ziet dat het verschillende personages zijn. Zoiets is dus behoorlijk lastig, maar Penny is er wat mij betreft aardig in geslaagd. Ze voegden allebei als persoon wat aan het verhaal toe, al vond ik Jess wel net iets sterker geschreven.

Truth or Beard is zeker een leuke New Adult met een hoop humor en waarbij je je niet moet laten foppen door de voorkant. Wat mij betreft krijgt het boek drieënhalve ster.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: