Recensie Verkeerd verbonden

Recensie Verkeerd verbonden

Verkeerd verbonden / Landline
ISBN: 9789021402932
Auteur: Rainbow Rowell
Uitgever: Uitgeverij Q
Publicatiedatum: 30 juni 2016
Genres: Roman
Aantal bladzijdes: 321
Goodreads

Georgie McCool weet dat het niet goed gaat met haar huwelijk. Ze houdt nog steeds van haar man Neal en Neal houdt nog steeds van haar, maar dat lijkt er niet meer toe te doen. Misschien heeft het er wel nooit toe gedaan.
Vlak voordat ze moet vertrekken richting Omaha om Kerstmis te vieren met de familie van Neal, vertelt Georgie dat ze niet meer meekan. Er is ineens een grote kans voor haar op haar werk, als ze die wil grijpen kan ze nu echt niet weg uit Los Angeles. Als haar man en de kinderen vertrokken zijn naar de luchthaven, vraagt
Georgie zich af of het nu over is. Of ze nu echt alles verpest heeft.
Die nacht ontdekt Georgie een manier waarop ze kan communiceren met Neal in het verleden. Het voelt alsof ze een kans heeft om haar huwelijk te redden nog voordat het begonnen is.
Moet ze haar huwelijk redden? Of zouden Georgie en Neal beter af zijn als ze nooit waren getrouwd?

Verkeerd verbonden is de eerste roman van Rainbow Rowell die vertaald is in het Nederlands. Rainbow is vooral bekend door haar YA-boeken zoals Fangirl en Carry On, maar ze schrijft dus ook voor volwassenen.

Zelf heb ik een wisselende mening over haar boeken. Sommigen vind ik geweldig (Fangirl), anderen vind ik oké (Carry On) en er zijn ook boeken die ik verschrikkelijk vond (sorry, Eleanor & Parkfans). Dus ik was benieuwd naar Verkeerd verbonden en in welke categorie dit boek zou eindigen. In de ‘O, dit boek is zoo awesome en iedereen moet het lezen’ categorie of in ‘Dit was oké en ik heb me vermaakt’? Of toch die gevreesde ‘Ik vond dit boek verschrikkelijk en ik geef hem nog geen drie sterren’?

Handletteren

Ik handletterde een quote uit het boek, omdat ik hem zo mooi vond.

Dit boek moet in de kast naast de andere ‘Dit was oké en ik heb me vermaakt’ boeken. Verkeerd verbonden las lekker weg en de schrijfstijl was best fijn. Ik ging er ook sneller doorheen dan ik verwachtte. Rainbow is er goed in om mensen nieuwsgierig te maken en te zorgen dat ze toch door willen lezen. Dat was bij dit boek niet anders.

Wat ik ook leuk vind, is dat ze fantasy – een heel klein beetje – combineert met realistische dingen in Verkeerd verbonden. Misschien hebben we in het echte leven ook gewoon iets meer dingen die niet kunnen gebeuren nodig.

Toch vond ik Verkeerd verbonden af en toe een beetje saai worden en kabbelde het een beetje voort. Vooral richting het einde werd het wat saaier en wat mij betreft had het boek best wat dunner gekund. Misschien ook wel omdat er niet echt iets schokkends of onverwachts gebeurt en dat had ik eigenlijk toch wel verwacht met die hint van fantasy erin. Voor mijn gevoel kwam dat ook niet helemaal goed uit de verf, alsof het er later in gestopt was.

Of misschien was het omdat er behoorlijk veel dialoog in zat en de personages vlakker bleven – en nog steeds zijn. Ik kreeg niet echt heel goed hoogte van wat ze vonden van dingen en bijvoorbeeld Georgie – de hoofdpersoon – haar gedachten. Niet dat ik haar niet sympathiek vond, want ik vond haar best leuk. Maar ze kwam voor mij helaas ook niet tot leven.

Rainbows mening op de cover van Verkeerd verbonden op haar Instagram.

De cover van Verkeerd verbonden vind ik leuk en ik zou hem wel oppakken, maar niet omdat hij zo bijzonder is. Maar omdat hij opvalt tussen de andere boeken. Pas was ik in een boekhandel waar dit boek toevallig tussen de andere romans lag en daar viel ‘ie op. Omdat er gebruik gemaakt was van een getekende cover in plaats van een foto zoals veel in dit genre.

Ik vond Verkeerd verbonden een leuk boek en het las snel weg. Het is wel een typische roman, denk ik. Het boek heeft me niet volledig kunnen overtuigen, maar ik heb me ook absoluut niet verveeld. Ik denk dat de Rainbow Rowell-fans dit boek ook wel leuk zullen vinden, net als mensen die van een heel klein beetje fantasy houden in een boek, maar niet van hobbits en elfen.

Ik kreeg dit boek als digitaal recensie-exemplaar van de uitgever. Thanks, uitgeverij Q!

[bol_product_links block_id=”bol_578ca4d21ff18_selected-products” products=”9200000057345929,9200000059521669″ name=”verbonden” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge