Recensie: Zo goed als nieuw

Recensie: Zo goed als nieuw

Recensie: Zo goed als nieuwZo goed als nieuw
ISBN: 9789022586686
Publicatiedatum: 3 maart 2020
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Leef mee met de lotgevallen van vier zeer verschillende, maar allemaal even hartveroverende personages, van wie de levens uiteindelijk samenkomen

Zwangere Tessa, gepensioneerde Annegien, pas gescheiden Herman en globetrotter Jeff hebben op het eerste gezicht niks met elkaar te maken. Behalve dat ze allemaal een goede reden hebben om iets te kopen of verkopen. Het romantische antieke bed bijvoorbeeld, waarin Tessa -zichzelf al op een roze babywolk ziet zitten. De rode Kia, waar Annegien vanaf moet omdat ze met een camper naar Afrika wil. Reisgenoot Herman, die na zijn saaie huwelijk niet kan wachten om op avontuur te gaan. En Jeff, die na -jaren van freewheelen zijn geliefde rugzak aan de wilgen hangt, om nou toch eindelijk eens volwassen te worden.

Alle advertenties op Marktplaats hebben hun eigen verhaal. Het verhaal van de eigenaar. Maar wat als je die verhalen nog een tijdje zou volgen? Dan kan het zomaar zijn dat ze een heel eigen leven gaan leiden en veel meer met elkaar te maken hebben dan je in eerste instantie dacht.

Zo goed als nieuw vertelt de verhalen achter Marktplaatsadvertenties. Waarom mensen iets wegdoen, maar vooral ook waarom mensen iets kopen. Het idee is op zich niet heel origineel, maar toch heb ik er nog niet eerder een boek mee gelezen.

Ik was benieuwd naar Zo goed als nieuw en was blij toen hij als luisterboek bleek te bestaan. Het is niet zo’n heel dik boek en je luistert hem snel weg. Volgens mij duurt hij zo’n 6.5 uur, dus dat valt wel mee. Ik luisterde al eerder twee boeken van Petra Vollinga, dus ik wist wel ongeveer wat ik kon verwachten.

Zo goed als nieuw is een echte feelgood. Er zitten weinig onverwachte gebeurtenissen in, maar die miste ik verder ook niet. Er liepen wel wat dingen anders dan ik in eerst instantie verwachtte. Het einde is ook voorspelbaar, maar dat vond ik eigenlijk wel lekker.

Ik was blij toen Zo goed als nieuw als luisterboek bleek te bestaan.

Het boek wordt vanuit vier mensen verteld: Annegien, Tessa, Jeff en Herman. Ze kregen ieder een eigen deel en eigen stukjes. Op zich best een goed idee, maar voor mij voelde het als teveel, vooral omdat het niet echt een dik boek is.

Daardoor miste ik ook het echte leren kennen van de personages. Het voelde als te gehaast en daardoor miste ik ook scenes. Van mij had het best wat dikker mogen zijn, want ik denk dat dat de personages ten goede gekomen was.

Voor mijn gevoel had ik iedereen beter kunnen leren kennen, maar ging het nu te snel, want er gebeurt best een hoop. Van mij had er best wat minder mogen gebeuren en met een andere opzet. Vooral het begin voelde alsof er niet zoveel gebeurde, terwijl het verderop te snel ging. Dat vond ik echt jammer.

Zo goed als nieuw was een vermakelijke feelgood, maar wat te dun naar mijn smaak om het boek echt goed te vinden. Daar miste ik teveel voor helaas.

Van mij krijgt Zo goed als nieuw 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: