Recensie Zomer in de kleine bakkerij

Recensie Zomer in de kleine bakkerij

Recensie Zomer in de kleine bakkerijZomer in de kleine bakkerij
ISBN: 9789024585458
Publicatiedatum: 14 mei 2020
Aantal bladzijdes: 384
Goodreads

Het is eindelijk zomer in de kleine bakkerij aan het strand. Polly Waterford is gelukkiger dan ooit: haar bakkerij loopt goed en samen met Huckle, de liefde van haar leven, geniet ze van het leven in het havenstadje Mount Polbearne, dat haar thuis is geworden.

Toch zit er een donker randje aan de fijne zomerbries die door het dorp waait. Selina, Polly’s vriendin die sinds kort weduwe is, wil verhuizen naar het eiland. Maar Polly draagt een geheim met zich mee dat Selina’s herstel overhoop kan gooien. En wanneer de oude eigenaar van de bakkerij opeens sterft staat Polly’s bedrijf op het spel. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Zomer in de kleine bakkerij is het tweede deel in de Little Beach Street Bakery-serie over Polly Waterford en haar kleine bakkerij aan het strand waar ze van alles en nog wat beleeft. In het eerste boek gebeurt al een hoop, maar dat geldt ook zeker voor Zomer in de kleine bakkerij. Hier staan dus spoilers in voor het eerste boek.

Het is het tweede deel in de serie en ik zou het zeker op volgorde lezen. volgens mij is het boek lang niet zo leuk als je dat niet doet. Ik vond het eerste boek een heerlijke feelgood – en ook uitstekend geschikt om te luisteren – en was benieuwd naar het tweede deel.

Zomer in de kleine bakkerij gaat verder waar De kleine bakkerij aan het strand gestopt is. Polly is gelukkig met Huckle en ze wonen nu in de vuurtoren. Eigenlijk dacht ik dat het na een boek afgelopen was, maar nee dus. In het tweede deel gebeurt ook weer een heleboel.

Zomer in de kleine bakkerij laat je achter met een heerlijk, blij gevoel.

Ik vond Zomer in de kleine bakkerij een aardig boek, maar op zich vond ik het na het eerste boek wel goed afgerond. Het is een afgerond verhaal. In dit tweede deel gebeurt er weer van alles en nog wat. En begrijp me niet verkeerd, ik heb er heus wel van genoten en vond het jammer dat het uit was, maar misschien voelde het een beetje als teveel?

En bij sommige scenes miste ik een beetje de diepgang, die hadden van mij wel uitgebreider uitgewerkt mogen worden.

Polly is ook in dit boek de hoofdpersoon, al komen er ook wel anderen aan het woord. Polly vind ik menselijk met niet alleen maar goede eigenschappen, maar ook slechte. Al moet ik toegeven dat ik sommige reacties wel erg… heftig en overtrokken vond. Daarbij had ik iets van: zo erg is het toch ook niet? Maar misschien ben ik wel gewoon erg nuchter.

Zomer in de kleine bakkerij is wel echt een feelgood en laat je achter met een heerlijk, blij gevoel. Het moet dus wel echt je genre zijn. Het eerste deel vond ik wel wat leuker, al scheelt het niet veel.

Van mij krijgt Zomer in de kleine bakkerij 3.5 ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: