Schrijfzondag: Een huis zonder gaten

Schrijfzondag: Een huis zonder gaten

Elke twee – vier weken post ik een stukje van maximaal 500 woorden, gebaseerd op een prompt. Dit ligt een beetje aan de inspiratie en mijn tijd. Dit kan een woord zijn, zoals goudvissen, maar ook iets als: Beschrijf hoe je je voelt nadat je je wasmachine dansend op What makes you beautiful, in de gang aantreft.

De stukjes zijn los en zijn niet echt in een bepaald genre geschreven. Het zijn vooral korte schrijfoefeningen. Ik kom teveel leuke prompts tegen waar ik nooit wat mee doe en dit is de kans om er wel iets mee te doen.

Jullie mogen zelf ook (Nederlandse) prompts/voorwerpen aandragen. Laat ze maar achter in een comment.

Prompt #1: Goudvissen

Hij keek me even met een treurig gezicht aan voor hij zijn hoofd wegdraaide en de gaten in de muur bestudeerde. Ik keek ook naar de muur. De witte gaten vielen heel erg op tegen het felblauwe van Wes’ behang. Elke plek stond voor een woede-uitbarsting.
Onbeheersbare woede die eruit moest. Wes was altijd al het lichtontvlambare type geweest en ik wist dat hij het vreselijk vond, dat had hij me meer dan eens verteld. Niet altijd met woorden, die hadden we ook helemaal niet nodig. Ik vond het vreselijk, want ik wilde niets liever dan hem helpen.
‘Sorry dat ik de goudvissen heb laten vallen,’ mompelde hij voor hij zich uit de voeten maakte.
Zacht greep ik zijn hand beet en fluisterde zijn naam. Opnieuw keek hij me aan en ik zag de tranen in zijn ogen staan. Zonder aarzelen sloeg ik mijn armen om de jongen heen, om mijn kleine broertje die niets van de wereld snapte, behalve dan dat het een chaos was.
‘Het was niet de bedoeling, maar ik werd boos en ik liet de kom vallen.’
Ik drukte een kus op zijn haren. ‘Leven de vissen nog?’ Het antwoord was een knik, gevolgd door een fluistering dat hij ze in een Tupperware bakje gedaan had.
‘Misschien moeten we voor die arme diertjes maar een nieuw huis gaan kopen. Vind je dat geen goed idee? Een huis met muren zonder gaten.’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: