Schrijfzondag: NaNoWriMo #1

Schrijfzondag: NaNoWriMo #1

Vandaag een klein stukje uit het verhaal dat ik voor NaNoWriMo schrijf. Oorspronkelijk zou dit het sprookje zijn, maar het is dus een adultverhaal geworden. Het moet ook erotisch worden, maar dat wil nog niet zo, haha. De titel en de cover zijn trouwens alleen voor deze maand, dus het blijft niet zo, haha. En dit is uiteraard nog een heel erg ruwe versie.

 

Dylan

Met een frons staar ik naar het plaakkaat met namen naast de deur. Ze zeggen me allemaal niets, helemaal niets. Ik ken geen advocaten, dus waarom zou ik van deze lijsr wel mensen kennen? Maar het vreemde is dat de naam met wie ik een afspraak heb er ook niet bij staat. Nergens wordt er gehint naar R. Matthijssen. Or Mr. R. Matthijssen. Nergens. Het is of hij niet bestaat.

Als ik de afspraak niet gemaakt had, had ik dat waarschijnlijk ook gedacht. Met een hand ga ik over de achterkant van mijn nek. Heb ik het soms verkeerd onthouden? Was het Klaassen?

Maar ik weet dat ik het goed gehoord heb, dat het geen Klaassen of Pietersen Van Hooghout was.

Ik zucht, steek mijn handen in mijn zakken en slof dan de hoge trap naar de voordeur op. Het is ongetwijfeld een poenerig kereltje dat in een vel te duur pak loopt, dat moet wel. Lopen daar niet alle advocaten in? Ik zie er ongetwijfeld genoeg op mijn werk voorbij komen.

Het kantoor is brandschoon, zelfs de secretaresse ziet eruit of ze pas onder handen genomen is. Er zit geen haartje verkeerd en haar glimlach is te breed om echt te kunnen zijn. De hakken van mijn schoenen tikken zacht op de vloer als ik naar de houten balie loop en de onkreukbare vrouw opkijkt. Ze moet al ouder zijn, maar desondanks zijn er bijna geen rimpels te bespeuren. Ze zal van mijn moeders leeftijd zijn, maar tussen die twee zit een wereld van verschil. Mijn moeder heeft een rimpelhoofd.

‘Ik heb een afspraak met de heer Matthijssen,’ zeg ik zo rustig mogelijk.

Ze laat haar ogen over me heenglijden. Of althans: dat stukje bovenlijf dat ze van me ziet. ‘Mevrouw Matthijssen, bedoelt u?’ Haar hand gaat naar de hoorn van de telefoon. ‘Wat is uw naam?’

‘Dylan Martens.’

Ze knikt naar een paar duur uitziende leren stoelen die duidelijk niet bij de blauwgele woonzweed vandaan komen, maar ongetwijfeld bij een of andere dure tent. Ze zijn waarschijnlijk duurder dan mijn hele inrichting bij elkaar. Niet dat ik er ook maar niets om geef. Hooguit om een goed en warm bed.

‘U kunt even gaan zitten, terwijl ik mevrouw Matthijssen laat weten dat haar afspraak van elf uur gearriveerd is.’ Ze zet een glimlachje naar me op en ik knik gedwee.

Waarom heb ik wel de naam onthouden, maar niet of de advocaat een man of vrouw is? Vrouw dus. Ik stel me een vrouw voor van mijn moeders leeftijd, net als de receptioniste, maar ook net zo kreukelloos zodat ze ook best begin veertig kan zijn.

Ik kijk naar mijn schoenen, terwijl ik wacht.

‘Meneer Martens?’ vraagt een zangerige stem die ietwat hees is.

Met een ruk gaat mijn hoofd omhoog en ik kijk recht in het gezicht van een vrouw. Een hele jonge vrouw om precies te zijn. Haar donkerrode haar is naar achteren getrokken in een strakke knot en ze glimlacht een beetje. Is dit de advocate? Ze lijkt totaal niet op de fantasie die ik had.

‘U bent meneer Martens?’ vraagt ze nog een keer alsof ze het niet kan geloven.

Ik knik en grijns breed. ‘In een keer goed.’ Ze steekt een hand naar me uit die ik een tel bestudeer. Waar ik naar zoek, weet ik ook niet. Misschien naar een trouwring? Haar hand is echter kaal. Alleen om haar pols bungelt een dunne zilveren armband. Ongetwijfeld is het echt zilver en geen goedkoop ding van een budgetjuwelier. ‘Hoe raad je het zo?’ Haar hand is warm en koel in de mijne en ze geeft een stevige hand. Geen slap ‘ik moet een hand geven, dus doe ik dat maar’, maar zo eentje waar je iemands vingers half fijn mee knijpt. Dat zijn de soort handen die ik ook meestal geef, omdat ik bang ben om iemands vingers echt te breken. Ik zie het nog weleens gebeuren namelijk.

‘Gokje.’ Een van haar mondhoeken gaat omhoog. ‘Ik ben mevrouw Matthijssen. Wilt u me volgen?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: