Schrijven: Een apart Bullet Journal voor schrijven

Schrijven: Een apart Bullet Journal voor schrijven

Bullet Journaling is hip en niet meer weg te denken. Ik begon vorig jaar januari en was ervan overtuigd dat het uiteindelijk niets voor mij zou zijn, dat ik het al snel zat zou zijn. Dat was ik immers ook met mijn Happy Planner, maar niets is minder waar, want inmiddels heb ik twee bullet journals vol en ben ik begin maart aan nummer drie begonnen. Of vier, als je voor het schrijven meetelt. En daar is waar deze blog over gaat.

Apart boekje
Eerst had ik alles dat met schrijven te maken had in mijn gewone bullet journal, want ik wilde af van al die verschillende boekjes met ieder een doel op zich zodat ik er niet vijf meesleep als ik wegga, maar inmiddels heb ik besloten dat alleen mijn bullet journal mee gaat en de rest thuis blijft. Ook de bullet journal die ik speciaal voor het schrijven gemaakt heb.

De reden dat ik het toch verhuisd heb, is omdat het in mijn normale bullet journal nogal verzoop in de chaos en ik had het idee dat ik daardoor dingen over het hoofd zag. Dus een apart boekje voor alle verhalen, al is het op dit moment vooral de Ongetemd-serie.

Wat erin staat

Ik heb verschillende dingen in de schrijf bujo staan: dingen die met mijn serie te maken hebben, zoals hoe ver de proeflezers zijn, promotie voor deel 1, welke personages erin zitten, dingen die ik moet regelen.

Maar ook stukjes van verhalen, schrijfdoelen en deadlines voor 2018. Daarnaast heb ik ook algemene dingen als ideeën voor verhalen, ideeën voor blogs en dingen die ik moet regelen voor NaNoWriMo.

Indeling met kleurcodes
Alles heeft een kleurtje, zodat ik aan de zijkant in een oogopslag kan zien waar dat stukje over gaat. Op het plaatje hierboven zie je mijn inhoudsopgave met kleurcode (die op de pagina links staat). Ik heb geblurd, omdat hier dingen als toekomstige titels staan en paranoide als ik ben, ben ik bang dat iedereen die jat. De kleurcode heb ik ook aan de zijkant van het boekje staan, zodat ik weet wat welk deel is. Dit idee heb ik niet zelfbedacht, maar van dit filmpje van Boho Cherry.

Het is geen Bullet Journal waar ik afspraken in plan en echt creatief ben ik er ook niet in, zoals mijn andere (oké, af en toe), maar ik vind het heel fijn om een losse te hebben waar alles dat met schrijven te maken heeft, bij elkaar blijft.

 

Eén gedachte over “Schrijven: Een apart Bullet Journal voor schrijven

  1. Ik doe dit ook inderdaad! Ik vind het heel fijn om voor mijn roman bepaalde dingen op papier uit te werken of simpelweg te noteren – zoals ingevingen voor personagekenmerken – en ik kon dat gewoon niet echt goed kwijt in mijn gewone bullet journal, dus heb ik ook een schrijf-bulletjournal gemaakt. Bevalt heel goed!
    Vivian onlangs geplaatst…Ik snap het niet | Vertaalde poëziebundelsMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: