Stapje dichter bij mijn eigen boek

Stapje dichter bij mijn eigen boek

Zoals de vaste bezoeker wel weet, ben ik altijd al aan het schrijven geweest. Op mijn site, maar ook op Wattpad als Theclockworkheart. Ooit begon ik daar aan Niets is wat het lijkt – die veranderde in Alles of niets -, een verhaal over een gebroken jongen en een gebroken meisje die zichzelf allebei niets waard vinden. Het zou een verhaal voor tussendoor worden, gewoon voor Wattpad.

Toen ik zag hoe populair het boek werd veranderden de plannen. Inmiddels heb ik meer dan een miljoen views en dat is veel, heel veel, voor een Nederlands verhaal.

‘Het wordt een boek.’
Mijn plannen hielden in dat het verhaal een boek zou worden, uitgegeven door mezelf. Hier komt overigens nog een uitgebreide blog over waarom ik die keuze heb gemaakt. Ik heb overwogen om het naar een uitgever te sturen, maar het genre/de doelgroep New Adult is behoorlijk lastig, helemaal als het origineel Nederlands is. Dat wordt niet tot nauwelijks uitgegeven in ons land.
Bovendien kwam ik meer en meer in contact met mensen die het ook zelf doen en ontdekte ik dat succesvolle schrijfsters als Colleen Hoover en Elle Kennedy het ook gedaan hebben of nog doen. Selfpublishing is allang niet meer voor alleen slechte boeken.

Een nieuwe titel
Er was nog wel een hobbel op de weg waar ik overheen moest zien te rijden of omheen. Namelijk: de titel. Het liefste had ik Niets is wat het lijkt gehouden, maar dat kon niet. Recent is er een boek met die titel in hetzelfde genre uitgekomen en dat zorgt alleen maar voor verwarring als ik mijn boek ook zo noem. Gelukkig vond ik een betere en is de titel Ongetemd een feit.

Pluizenbol Boeken
In het begin heb ik mijn titel angstvallig verborgen gehouden, want ik was al twee titels kwijtgeraakt aan boeken die al bestonden en ik wilde eerst het ISBN-nummer registreren voor ik hem bekend maakte. Maar inmiddels is dat gebeurd en mag ik mezelf op papier uitgever noemen, want ik heb een uitgeversprefix aangevraagd en ook twee ISBN-nummers voor het eerste deel.

Over de naam hoefde ik niet lang na te denken en besloot ik vrijwel meteen dat het Pluizenbol Boeken zou worden. Die naam past gewoon goed bij mezelf en bij mijn verhalen en na al die jaren ben ik de naam van mijn blog nog steeds niet zat. Al is het soms wel lastig dat er in deze .nl naam niets met boeken zit, maar aan de andere kant valt ‘ie daardoor misschien wel juist op.

Ik ga alleen mijn eigen verhalen uitgeven en ik heb niet de intentie om dat ook voor anderen te gaan doen.

Feiten op een rij

Leuk en aardig dit verhaal, maar wat zijn de feiten? Waar gaat het over? Wat is het ISBN-nummer?

Ongetemd 1: Ongetemd
Verschijningsdatum: 15 mei 2018
ISBN: 9789082720709
ISBN (ebook): 9789082720716

Samenvatting (nog niet definitief):

Studeren: een nieuw periode in je leven. Niet langer een kind, maar een jongvolwassene die zich niet meer kan verstoppen. En dat is wat Arabella het liefste doet: zich verstoppen. Als je niemand je ziet, val je ook niet op. En dat is wat ze wil: door het leven gaan als een grijze muis.

Haar nieuwe huisgenoot is alleen alles wat ze niet verwacht: een flirt, bijdehand, heeft een grote bek en een klein hartje. En alsof dat nog niet erg genoeg is, is het een hij. Hoe kan ze nu met een jongen samenwonen?

Riley is het soort jongen waar niet alle ouders blij van worden met zijn tatoeages, piercings en een gebrek aan hoge ambities. Voor zijn ouders is hij ook een grote teleurstelling en hij weet hoe ze naar hem kijken. De hele wereld heeft een mening over hem, maar niemand kent hem echt.

Arabella, het onzichtbare meisje. Riley, de rebel. Op het eerste gezicht hebben ze geen overeenkomsten, maar niets is wat het lijkt. Kunnen ze hun onzekerheden en angsten overwinnen of is het bij voorbaat al een verloren zaak?

Contact
Mocht je mijn speciale accounts op social media willen volgen, dan kan dat op Facebook en op Instagram. Voor Twitter heb ik geen speciaal account, daar kun je me volgen op mijn gebruikelijke account.

Ook heb ik een site gemaakt voor mijn boeken en die vind je hier.

3 gedachten over “Stapje dichter bij mijn eigen boek

  1. Supersupersuper voor je! 😀 Moge het een succes worden en je tal van schrijverskansen bieden! De nieuwe titel klinkt alvast heel erg NA-ig uit, dus het gaat je doelpubliek alleszins aanspreken lijkt me 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge