Storytel

Storytel

Audiobooks zijn zowel gevreesd als geliefd onder boekenliefhebbers. De ene moet er niets van hebben, de ander vindt het wel handig. Ik behoor tot die laatste categorie. Tijdens mijn werk is het ideaal. Oké, het is wat minder handig als mensen me bijvoorbeeld de weg gaan vragen en dan moet ik zorgen dat ik hem op tijd uitzet of later terugspoelen.  Maar ja, ik vind het fijn dat je ook iets anders in de tussentijd kunt gaan doen en tegelijkertijd een boek kunt luisteren. En ik heb een nieuwe app gevonden waar je legaal boeken kunt luisteren.

Storytel
Ik had er al vaker over gehoord, maar me er nog niet in verdiept. Totnutoe. Storytel. Een app waarin je een heleboel audiobooks zou kunnen luisteren. Van sommigen is er trouwens ook een ebook. Ik wilde het een tijdje proberen, kijken of het bevalt. Maar na twee boeken geluisterd te hebben, besloot ik dat ik nog wel even abonnee zou blijven. Ik vind het fijn.

Dit is mijn boekenplank en dat rondje rechtsonderin is het boek dat ik nu voor laat lezen.

Wat is het?
Bij Storytel luister je de boeken via de app op je telefoon. De boeken worden door verschillende mensen voorgelezen, dus niet door een en dezelfde. Via de computer kun je je boekenplank bijhouden en beheren. Ook kun je boeken hier weggooien of toevoegen. Dit kan allemaal trouwens ook op de computer, alleen het luisteren doe je echt op je telefoon.

De app is duidelijk en overzichtelijk. Op je ‘boekenplank’ staan alle boeken in je bibliotheek. Je kunt een boek eraf gooien als je het gelezen hebt, maar dat hoeft uiteraard niet. Ook kun je boeken op ‘offline luisteren’ zetten en dat is heel fijn als je je databundel al opgemaakt hebt aan Pokemon Go of simpelweg geen internet hebt op je telefoon. De app is er voor Android, iOS en het mobiele besturingssysteem van Windows.

Abonnement 
Bij Storytel neem je een abonnement voor 9,99 e, maar de eerste veertien dagen kun je het gratis uitproberen. Als je het toch niets vindt, moet je wel zorgen dat je binnen die termijn je account deactiveerd, anders wordt het geld alsnog van je rekening geschreven.

Wat Storytel erover zegt:

‘Een abonnement bij Storytel heet ‘Unlimited’ omdat je onbeperkt kunt luisteren voor een vast bedrag per maand. Het abonnementsgeld bedraagt EURO 9,99 per maand en wordt iedere 30 dagen in rekening gebracht.

Indien je je abonnement eindigt, kun je tot het einde van de periode waarvoor je hebt betaald blijven luisteren. Dat wil zeggen: tot het moment waarop de volgende abonnementstermijn afgeschreven zou worden.’

Je hebt de keuze uit een heleboel boeken in allerlei genres. Ook Young Adults en er zitten ook best wel wat Engelse bij. Het zijn ook niet allemaal boeken van heel lang geleden, maar er zitten ook nieuwere boeken bij. Zoals de Talon-serie van Julie Kagawa die ik deels gelezen heb, deels geluisterd. En wat dacht je van het vijfde deel van Geek Girl? Wel in het Engels trouwens, want de Nederlandse is er nog niet.

De foto en slogan zijn van Storytel

Wat ik al heb geluisterd
Zelf heb ik nu drie boeken geluisterd:
Summer State of Mind
Talon
Rogue

Eindoordeel
Ik vind het een fijne, overzichtelijke app en ik vind het fijn dat je per maand op kunt zeggen als je bijvoorbeeld veel gelezen hebt of er simpelweg geen zin meer in hebt. Als je van audiobooks houdt, zou ik hem zeker aanraden.

Luister jij weleens ebooks? Waarom wel/niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: