TBR Maart

TBR Maart

Vorige maand ging het best goed met mijn TBR en dus heb ik besloten om deze maand ook weer eentje te doen. De boeken voor deze maand zijn boeken waar ik benieuwd naar ben.

Ik lees vast wel meer dan dit schamele stapeltje, maar deze boeken wil ik in maart in elk geval lezen. Soulmates: Het verhaal van Sky wil ik overigens herlezen. Deel twee en drie herlas ik afgelopen maand al, maar nu is het de beurt aan het eerste verhaal, zodat ik de recensies eindelijk echt in kan plannen. Die van Phoenix en Crystal zijn namelijk al geschreven.

Waar Soulmates: Het verhaal van Sky over gaat:

Jij bezit de ene helft van onze gaven, ik de andere…
Sky vindt het helemaal niets dat ze met haar adoptieouders vanuit Londen naar de rustige Amerikaanse Rocky Mountains moet verhuizen. Dat gevoel verandert als ze op haar nieuwe High School de stoere Zed ontmoet. Zed, die nog nooit interesse heeft getoond in een meisje, valt ook voor Sky. Hij noemt haar zijn soulmate en hij zegt dat ze de rest van hun leven samen zullen zijn.
Dit gaat Sky allemaal veel te snel. Ze wil niets weten van het hele soulmategedoe en ook niet van de gaven die ze volgens Zed heeft. Toch kan ze, hoe hard ze het ook probeert, geen afstand van hem nemen. Ze wordt meegesleurd in een wereld vol liefde, geweld, manipulatie en familiegeheimen.

Over Hof van doorns en rozen (ook wel ACOTAR genoemd naar de Engelse titel: A court of thorns and roses) heb ik veel goeds gehoord. Sowieso heb ik heel veel over Sarah J. Maas gehoord en ik heb nog nooit wat van haar gelezen. Moet ik me nu schamen? Overigens heb ik deel 1 van haar Throne of Glass serie wel in de kast staan, dus wie weet ga ik die ook wel heel snel lezen als dit boek me bevalt.

Waar Hof van doorns en rozen over gaat:

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen. Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend. Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Hiernaast hoop ik eigenlijk eindelijk eens Tegenspel van Floortje Zwigtman uit te lezen en ook naar Forbidden van Tabitha Suzuma te lezen. Vooral naar die laatste ben ik benieuwd, omdat dit een boek is over iets dat toch echt wel een taboe is (broer en zus die verliefd op elkaar worden) en ik ben heel benieuwd hoe dat opgelost wordt in dit boek.

Eén gedachte over “TBR Maart

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: