Te verschijnen boeken in kwartaal 1 #1

Te verschijnen boeken in kwartaal 1 #1

In het eerste kwartaal van het nieuwe jaar zullen er ook weer een heleboel boeken uitkomen. Ik heb een aantal boeken uitgekozen die mij persoonlijk erg interessant lijken. Uiteraard komt er meer uit, maar ik heb gekozen voor vijf boeken.

Bij Blossom Books verschijnt onder andere Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld van Becky Albertalli.

Simon Spier is zestien jaar en valt op jongens, maar wil dat liever nog niet aan iedereen vertellen. (Qua drama heeft hij genoeg aan zijn rol in de schoolmusical.) Maar dan belandt een e-mail naar zijn online crush bij de verkeerde persoon, en is Simons geheim opeens niet meer veilig. Zijn klasgenoot Martin chanteert hem: als Simon hem niet helpt met het vinden van een perfecte date (bij voorkeur met Simons beste vriendin Abby), zorgt Martin ervoor dat de hele school op de hoogte is van Simons geaardheid. En erger nog: van de identiteit van Blue, aan wie Simon zijn e-mails stuurt.

Opeens wordt het leven van Simon hartstikke ingewikkeld. Blue wordt steeds flirteriger en zijn vrienden begrijpen niet waarom Simon opeens zo in zichzelf gekeerd is. Hij piekert over een manier om zijn ouders en vrienden te vertellen over zijn geaardheid, maar baalt er tegelijkertijd enorm van dat dit niet op zijn eigen voorwaarden kan. En waarom moet je je seksualiteit eigenlijk verantwoorden?

Simon zal uit zijn comfortzone moeten stappen voordat hij eruit geduwd wordt. En dat alles terwijl hij langzaam maar zeker verliefd wordt op de meest verwarrende, maar leukste jongen ooit.

Simon verschijnt in januari 2016 met TWEE omslagen: een rode en een blauwe!

Simon zal ook het gezicht worden van de campagne voor meer diversiteit in YA.

Bij Luitingh Sijthoff/Very Important YA verschijnt onder andere Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton

Rebel in de woestijn van Alwyn Hamilton is voor iedereen die genoten heeft van De Hongerspelen, De Kronieken van de Onderwereld, De selectie en Academicus Vampyrus: een verhaal vol romantiek en sterke personages.

Rebel in de woestijn gaat over een stoer meisje dat opgroeit in de woestijn en beter met pistolen dan jongens overweg kan. Vermomd als jongen doet ze mee aan een schietwedstrijd, maar voordat ze het weet is ze samen met een knappe, mysterieuze jongen op de vlucht en wordt ze achternagezeten door angstaanjagende djinns en gewelddadige bandieten.

Dit boek vind ik erg goed klinken en ik vind de cover ook best mooi. Dit boek zal ik zeker ergens dit jaar gaan lezen.

Bij Van Goor/Best of YA verschijnen een heleboel toffe titels, maar ik heb er drie uitgekozen die mij erg gaaf lijken, maar eigenlijk had ik er nog wel drie kunnen toevoegen.

Als eerste komt daar uit: Lola & de boy next door van Stephanie Perkins.

 


De zeventienjarige Lola Nolan heeft alles goed voor elkaar. Ze heeft een beste vriendin Lindsey, een leuk bijbaantje met gezellige collega’s en sinds kort een stoere, lieve vriend die ook nog een rockster is.

Wanneer Calioppe en Cricket Bell, de tweeling met wie ze vroeger bevriend was, terugkeren in haar buurt wordt ze geconfronteerd met verdriet uit het verleden waarvan ze dacht dat ze het allang verwerkt had. 

Nu boy next door Cricket weer terug is in het leven van lola, moet ze zich uiteindelijk verzoenen met haar gevoelens voor hem. Zal de jongen uit het verleden de liefde van haar leven blijken te zijn?

 

 

Ik las de Engelse versie van dit verhaal en ik vond het echt een supertof boek. Vandaar dat ik deze ook uitgekozen heb. Hier staat de recensie over dit boek.

Ook komt Carry on van Rainbow Rowell in het eerste kwartaal van 2016 uit.

 

Simon Snow wil gewoon relaxen en genieten van zijn laatste jaar op de Watford School of Magicks, maar iedereen valt hem lastig.

Zijn vriendin heeft het uitgemaakt, zijn beste vriend is een plaaggeest en zijn mentor probeert hem in de bergen te verstoppen, waar hij misschien veilig zal zijn.

Simon kan niet eens blij zijn met het feit dat zijn kamergenoot en oude rivaal spoorloos verdwenen is, omdat hij zich zorgen blijft maken over het kwaad.

En er zijn spoken. En vampiers Als je ‘s werelds krachtigste magiër bent, kun je nooit even relaxen en genieten.

 

Ik heb Fangirl en Eleanor & Park gelezen en ik ben heel erg benieuwd. Ik vond Fangirl geweldig en Eleanor & Park helemaal niets. Daarom ben ik dus ook erg benieuwd naar wat ik van dit boek zal vinden. Gaat het de nieuwe Fangirl voor mij worden of toch meer een Eleanor & Park? We gaan het zien.

 

En als laatste komt Sarah J. Maas’ nieuwste boek Hof van doorns en rozen uit bij Van Goor/Best of YA.

Het bos waarin de negentienjarige Feyre woont is in de lange wintermaanden een koude, sombere plek. Haar overlevingskansen en die van haar familie berusten op haar vermogen om te jagen. 

Wanneer ze een hert ziet dat opgejaagd wordt door een wolf kan ze de verleiding niet weerstaan om te vechten voor de prooi. Maar om te winnen moet ze de wolf doden en daarop staat een prijs. Niet veel later verschijnt er een beestachtig wezen om vergelding op te eisen.

Wanneer ze naar het gevreesde feeënrijk Prythian wordt gesleept, ontdekt Feyre dat haar ontvoerder geen beest is, maar Tamlin – een van de dodelijkste, onsterfelijke magische wezens ooit gekend.

Terwijl ze op zijn landgoed verblijft, veranderen haar ijzige vijandige gevoelens voor Tamlin in een vurige passie die elke leugen en waarschuwing over de mooie, gevaarlijke wereld van de Elfiden in rook doet opgaan. Maar een oude, kwaadaardige schaduw groeit over het land, en Feyre moet een manier vinden om het te stoppen of Tamlin en zijn wereld zullen voor eeuwig verdoemd zijn.

Natuurlijk komen er nog veel meer boeken uit, maar ik heb voor de boeken gekozen die mij erg interessant lijken en die ik zeker zal lezen. Boeken die ik wil lezen. Carry On heb ik liggen in de Engelse variant, dus ik ben heel erg benieuwd. En Lola & de boy next door heb ik dus al gelezen.

Kortom: 2016 wordt weer een mooi jaar vol prachtige boeken. Dat weet ik nu al.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: