#teamezelsoor

#teamezelsoor

Ezelsoren: de ene gruwelt ervan en de ander vindt het totaal niet erg om een ezelsoor te maken in een boek om aan te geven waar ‘ie is gebleven, omdat dat wel zijn charme heeft. Ik denk dat jullie wel kunnen raden wat ik ervan vind.

Ezelsoren zijn oke (behalve in de cover)
Ik ben absoluut #teamezelsoor, want – grote onthulling met tromgeroffel enzo – ik doe het ook weleens. Ik gebruik alles wat ik kan vinden als boekenlegger. Bonnetjes, snoeppapiertjes, een paperclips… bedenk het maar en ik heb het waarschijnlijk al eens gebruikt. Best stom, want ik heb meer dan genoeg boekenleggers. Maar soms kan ik niets vinden en dan ezeloor ik het boek. Heel slecht, want ik breek soms ook ruggen en laat ze opengeslagen liggen.

In het boek is het geoorloofd, maar op de kaft niet

Maar als ik lees, wil ik een boek ervaren en dat vind ik nu eenmaal fijner dan om een boek gloednieuw te houden en zo in de kast te zetten. En ergens heeft het ook wel wat met al die ezelsoortjes en gebroken ruggen. Vooral bij lievelingsboeken vind ik het wel mooi, want dan zie je dat een boek echt gelezen is en dat vind ik prachtig. Ik vind het overigens wel heel knap om je boeken tijdens het lezen als nieuw te houden, want daar ben ik een te grote sloddervos voor. En heus, ik baal ook van vlekken, maar ezelsoren vind ik soms wel lief.

Echte ezelsoren 😉

Kleine ezelsoren dan, want ik verkreuk ook weleens de halve bladzijde en dan ben ik minder gelukkig. Of de kaft. Zo heb ik ooit de voorkant van Robijnrood gemold en dat vond ik stiekem toch wel heel erg. In het boek is het geoorloofd, maar op de kaft niet.

Wanneer ik het niet doe
Er zijn uitzonderingen, want er zijn boeken waarbij ik het niet durf.
1. Mooie hardcovers. Echt niet dat ik een ezelsoor maak in die van Legendary.
2. Boeken die ik van andere mensen leen. Of het de bibliotheek of een vriendin is, hierbij doe ik het niet (lijkt me logisch)

Overigens is deze blog geen aanval op wie dan ook. Als je ezelsoren haat, vind ik het ook best en kan ik er niet wakker om liggen.

Zijn jullie #teamezelsoor of totaal niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: