Typische dingen over mezelf

Typische dingen over mezelf

Ik zag het idee voor dit blogje bij Marlous die het weer bij Irene zag (en yes, eindelijk is het gelukt om van namen links te maken in de nieuwe WordPress-editor. Feestje!).

Sinds ik mijn tweede blog Blauwappeltje heb, blog ik niet zo heel vaak meer persoonlijk hier. Deels natuurlijk omdat ik bewust die link genomen heb om daar persoonlijk op te bloggen, al twijfel ik of ik toch niet terug naar één blog wil gaan, zoals Pluizenbol ooit begon.

Ik gedij het best bij voorspelbaarheid.

Gekke namen

Aan de andere kant vind ik de naam zo tof dat ik hem niet kwijt wil. Maar om te zeggen dat hij veel gelezen wordt: nou, nee. Die naam is al één ding dat typisch mij is: een ietwat gekke naam met alledaagse dingen. Ergens zit dan een gekke twist, zoals blauwe appels, een z waar een s staat (al geef ik toe: da’s misschien een beetje breezah, want niemand heeft nog updatez op zijn site) of gewoon een blauwe vlieg.

Ik bestudeer graag vantevoren het menu

Als ik ergens ga eten, wil ik graag weten wat er allemaal op het menu staat, zodat ik vantevoren een keuze kan maken en kan bepalen hoe duur het is. In dat opzicht houd ik gewoon niet zo van onvoorspelbare dingen, ook al denk ik van wel. Maar ik gedij het best bij voorspelbaarheid.

Ik kan overal inspiratie van krijgen

En dan ook van alles. Ik kan een naam zien en weten dat die ooit een keer in een verhaal komt. Of een jongen waarvan ik in mijn hoofd al aan het nadenken ben aan welk ander personage ik hem ga koppelen.

Of stukjes gesprek die ik afluister (ja, ik ben zo’n persoon) in de trein, het kan allemaal in een verhaal belanden. Maar mijn eigen hersenspinsels die ik schrijf buiten mijn verhalen/boeken kunnen erin belanden, zoals stukjes uit mijn dagboek.

Soms rollen de tranen ineens over mijn wangen (ook als ik het niet zielig vind)

Ik denk weleens dat mijn traanbuisjes niet goed afgesteld zijn (zelfde geldt trouwens voor pijn zo nu en dan en vooral mijn kiezen), want ineens kunnen de tranen over mijn wangen rollen zonder dat ik iets zielig vind.

Ik wil bij sommige onderwerpen het naadje van de kous weten

Is er een nationale ramp gebeurd, dan ververs ik de nieuwsberichten. Bij 9/11 zat ik de halve avond aan de tv geplakt, bij de MH17 idem dito. Misschien is het niet voor niets dat ik Journalistiek ben gaan studeren.

SOWIESO IS DIE HUMOR VAN RUMAG OOK WEL EEN BEETJE MIJN DING, IK HOUD SOMS WEL VAN HARD EN GROF – QUA HUMOR DAN ;).

Rekenen? Help? Cijfers? Waaah!

Cijfers zijn voor mij abacadabra. Ik lees 56 standaard als 65 of gewoon als 5-6, omdat ik anders dingen door elkaar haal. Niet zo handig bij mijn werk, maar ik kan het gelukkig redelijk goed maskeren. Voorheen was mijn extra check een achternaam, maar da’s nu wat lastiger.

Ik ben een autist

Neem je er aanstoot aan, omdat ik mezelf ‘een autist’ noem? Sorry not sorry. Dat is wat ik ben en daar is niets mis mee. En ja, ik kan hard lachen om de AUTIST-trui van RUMAG, maar ik snap net zo goed dat mensen dat niet kunnen.
Sowieso is die humor ook wel een beetje mijn ding, ik houd soms wel van hard en grof – qua humor dan ;). Vroeger voelde ik me heel snel aangevallen, tegenwoordig heb ik dat veel minder.

Ik houd niet van de zomer

Winter, lente, herfst, het is me allemaal prima, maar met de zomer kan ik niets. Het is te warm, de zon te fel en ik heb veel te veel hoofdpijn. Vroeger was ik vaak erg zomer tijdens deze tijd van het jaar. Het is minder geworden, maar ik kan nog steeds niet met dit jaargetijde.

Ben ik uniek? Ja, want er is maar een van mij, zoals er maar een van jou is.

Ik ben een moeilijke eter

Altijd al geweest. Zal het altijd zijn. Ik lust niet veel en dat heeft vaak te maken met structuur en geur. Ik heb een overgevoelige neus (denk ik) en vind iets al heel snel niet lekker als het niet goed ruikt. Daarnaast heb ik een ding met structuur.

Zo vind ik die van gekookte aardappels heel vies, maar lust ik ze wel gebakken (overigens niet dol op). Zelfde met kaas. Geraspte kaas is prima, als blokje of een plak vind ik een stuk minder lekker. En ik eet vaak dingen los. Als het kan eet ik eerst het vlees, dan de groente, dan de aardappels (niet per se in deze volgorde).

Je maakt me niet blij met winkelen

Winkelen, ik houd er niet van. Ik raak vaak mezelf kwijt tussen de rekken, de mensen, alle prikkels. Vooral op zaterdag is het erg. Ik vind het heerlijk om te snuffelen bij winkels als Flying Tiger en Sostrene Grene, maar ik overzie dingen vaak gewoon niet. Ik weet dat het een autistendingetje kan zijn. Godzijdank bestaat er internetshoppen, want dat vind ik wél leuk.

Het merendeel van mijn aankopen koop ik dan ook online. Zelfs in boekhandels houd ik het niet zo lang vol, dus meestal koop ik het boek online en laat ik het in de boekhandel bezorgen.

Tuurlijk heb ik nog wel meer dingen, zoals dat ik een chaotische perfectionst ben, ik thee uit gigantische mokken drink (formaat soepkom), ik absoluut niet van foto’s van mezelf houd (en ook niet zo van spiegels), een extraverte introverte autist ben, extreem ongeduldig ben en ik kies altijd en overal hetzelfde toilethokje (als dat kan), maar dan wordt de blog wel erg lang.

Ben ik uniek? Ja, want er is maar een van mij, zoals er maar een van jou is. Ben ik nu een speciaal sneeuwvlokje? Misschien, maar ik heb er geen last van.

Herken jij je in dingen? Of misschien wel helemaal niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: