Uit eigen kast lezen

Uit eigen kast lezen

Een aantal maanden geleden ruimde ik mijn boeken eens op en bracht veel weg naar minibiebs. Ik mnam me toen ook meteen voor om pas een nieuw boek in de kast te zetten als er eentje uitging. En om die Billy boekenkast met ongelezen boeken kleiner te maken. Maar ja, voornemens zijn er om gebroken te worden.

Ik heb geen idee wat er staat, maar ik vond het een mooie foto

Dus wat deed ik? Ik sleepte meer boeken het huis in en deed niets weg. Ai. Dat krijg je als je dagelijks langs drie minibiebs komt en weleens kijkt of er wat in staat. En soms vind je er inderdaad wat. Zo vond ik recent een boek van Marian Keyes, een Jill Mansell, eentje van Marisha Pessl en Het dagboek van Anne Frank.

Boeken die ik niet per se zou kopen, maar wel wil lezen. En ja, ik schaam me, maar ik heb Het dagboek van Anne Frank nog nooit gelezen. Ik heb ooit een miniserie gezien en ik ken het verhaal, maar gelezen heb ik het boek nooit. Daarnaast kreeg ik nog wat boeken van vrienden die zij weg deden. Superlief! 

Mijn kasten raken te vol, er is te weinig plek

Maar ik vind dat het anders moet. Mijn kasten raken te vol, er is te weinig plek. En ik wil voorkomen dat ik straks weer zo’n 100 boeken in een keer weg moet doen. Vanaf deze maand ga ik dan ook mijn ‘Nog te lezen’-planken uitdunnen, zowel de fysieke boeken als de digitale variant. 

Elke maand lees ik minimaal één fysiek en één ebook uit eigen kast. Dat mag ook luisteren zijn, dan lees je ze ook. In principe doe ik ze dan ook weer weg, maar als het boek mijn nieuwe lievelings is, mag ik hem van mezelf houden. Niet dat ik dat gauw verwacht, ik ben nogal kritisch als het gaat om lievelingsboeken. Heb ik ze gekregen, dan geef ik ze weg. Dat zal vooral aan minibiebs zijn, we hebben er genoeg in de omgeving en anders geef ik hem aan mijn eigen minibieb – die nog niet buiten staat.

Hier staan paraplu’s, omdat ik daar zin in had. En ik vond het zo lekker kleurig.

Aan het einde van de maand zal ik een terugblik geven op wat ik uit eigen kast las en waarschijnlijk doe ik dat in mijn maandelijkse update. Vind het een beetje nutteloos. Ik ben dol op goedgevulde kasten, maar ik heb er helaas niet zoveel plek meer voor en wil eigenlijk alleen mijn lievelingsboeken bewaren die ik minstens nog 5 keer herlees.

Was mijn boekenkast maar als de tas van Hermelien waar ruimte oneindig lijkt te zijn. Ja, als ik iets uit Harry Potter zou willen, dan was het die tas. O, en de kauwgombellen van Fred & George die rond blijven zweven.

Lezen jullie veel uit eigen kast?

2 gedachten over “Uit eigen kast lezen

  1. Ik heb geprobeerd om in mei voornamelijk boeken uit mijn eigen boekenkast te lezen en dat ging best lekker. Normaal lees ik 2 of 3 boeken per maand uit mijn eigen kast, maar er komen er ook ongeveer zoveel bij, als het al niet meer is.
    Marieke onlangs geplaatst…Wrap up | mei 2020My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: