Uitgevers slaan handen ineen voor YALFest 2016

Uitgevers slaan handen ineen voor YALFest 2016

YALfest. Ik had er al weleens van gehoord en ik weet dat het in het buitenland helemaal hip is om zo’n feestje te geven. Vooral in Amerika heb je dit soort dingen overal. Dat zijn de enige momenten geweest dat ik wilde dat ik een Amerikaanse was, verder heb ik helemaal niets met Amerika.

Maar wij Nederlandse (en Belgische) boekenwurmen moeten altijd maar een beetje op een houtje bijten als het gaat om YALfest, Comic Con en dat soort dingen. Maar er gloort een lichtpuntje aan de horizon: YALFEST 2016 is een feit. En mijn stadsie Utreg, iets dat ik zou kunnen fietsen als ik zou willen. Op zondag in hartje Utrecht bij de Winkel van Sinkel, beter kan niet.

Uitgever Susanne Diependaal (Best of YA Books) en junior-uitgever Myrthe Spiteri (Blossom books) besloten dat wij wurmpjes ook zoiets nodig hadden en besloten hun krachten te bundelen om zoiets te organiseren. Persoonlijk vind ik het erg tof dat dit georganiseerd gaat worden door één van mijn favoriete uitgevers op dit gebied (Blossom Books) en ik ben heel benieuwd naar dit festijn. Susanne Diependaal: ‘Tijd om dit om te zetten in onze gezamenlijke droom: een groots event voor en door YA-booklovers.’

En die vreemde naam? Het is heel simpel: YALFEST = Young Adult Literatuur Festival.

Programma

Er zullen in elk geval vier buitenlandse auteurs zijn. De eerste namen die nu bekend zijn, zijn Tom Ellen en Lucy Ivison van Lobsters. Ik ben heel benieuwd wie er nog meer komen. Stiekem zit ik hier al te speculeren wie men nog meer uit kan nodigen. Leigh Bardugo misschien of Tahereh Mafi of Michael Grant of of … kortom: ik ben heel benieuwd wie er nog meer gaan komen.

Daarnaast is er Post op Pootjes, zijn er Versjes van Lars en is er een live illustrator. O, en je kunt gaan voor boektatoeage bij TUIG Literaire Tattooshop. De (bijna) buren van De Utrechtse Kinderboekwinkel zullen voor de verkoop van de boeken gaan zorgen.

Zit je nu al te stuiteren op je stoel, maar spookt de vraag ‘wa kost da?’ in je hoofd rond?

YALFEST vindt plaats op 24 april 2016 van 11:00 – 17:00. De kaartjes voor de vroege vogeltjes kosten 37,50, daarna wordt het 42,50. Op 1 oktober start de kaartverkoop. Nu denk je vast: Wow, da’s duur. Krijg ik daar ook nog wat voor terug? Dat krijg je zeker:

  • een lunch
  • een goodiebag met een spiksplinternieuw boek van Blossom Books of Best of YA
  • een fotomoment met de auteurs
  • bookplates met handtekeningen van alle aanwezige auteurs
  • toegang tot de workshops en alle andere activiteiten

Wat krijg je niet:

  • een goed humeur, maar ik neem aan dat je die zelf wel meeneemt

Waar kun je YALfest volgen:

Facebook
Twitter
Instagram

Eén gedachte over “Uitgevers slaan handen ineen voor YALFest 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: