Update reading challenge 2016 #1

Update reading challenge 2016 #1

Een reading challenge: eigenlijk doe ik al een paar jaar eraan mee en elk jaar probeer ik mezelf te motiveren om veel boeken te lezen. Het ene jaar gaat het beter dan het andere jaar en dat is ook helemaal niet erg.
Ook dit jaar heb ik mijn zinnen weer op een bepaald eindresultaat gezet.

Reading challenge voor 2016
Mijn reading challenge is in de afgelopen paar maanden al een paar keer veranderd. Ik begon met 100 aan het begin van het jaar, toen wilde ik ineens kijken hoe ver ik voor (of achter) liep als ik voor 150 ging. En vervolgens ging ik terug naar 100. Ik voelde me toch teveel opgejaagd bij 150 en lezen moet vooral leuk blijven.

Ik kan wel zeggen dat ik dit jaar totnutoe als een speer ga. Ik heb inmiddels al heel wat boeken verslonden in de afgelopen drie maanden. Natuurlijk hoop ik dat ik zo hard blijf gaan, dan krijg ik alle boeken die in de kast staan en me smeken om ze te lezen, misschien ooit nog eens uit. Allemaal gaat niet lukken dit jaar, maar misschien de helft? Dat zou al mooi zijn. Dan moet ik trouwens wel stoppen met het blijven kopen van boeken. Dat wil nog niet zo goed.

Geen leesdipjes
Ik ben blij dat ik nog geen last van een leesdip heb gehad. Wel een paar kleintjes, maar dat had vaak met het boek te maken. Zoals Dreamless waar ik in een dipje terechtkwam, maar dat was over toen het boek uit was. Na Hof van doorns en rozen had ik trouwens wel een kleine leesdip, maar zolang ik zo hard blijf lezen als nu, vind ik het wel prima. Ik heb tenslotte wel 30 boeken in de eerste 2.5 maand gelezen. Misschien lezen sommige mensen dit in een maand uit, maar ik niet.

Is het een race?
Soms heb ik weleens het gevoel dat het een race is om zoveel mogelijk boeken te lezen en dat is natuurlijk nooit goed. Ook daarom heb ik mijn leesdoel naar beneden gedaan. Omdat ik niet alleen maar wil lezen, lezen en lezen. Ik wil ook andere dingen doen, zoals naar concerten gaan, dingen met vrienden doen.

Totnutoe heb ik trouwens nog geen spijt dat ik mijn leesdoel naar beneden gebracht heb, want het geeft me rust en minder een gevoel van: ‘Je MOET nu lezen, want anders loop je weer achter.’ En natuurlijk hoop ik dat ik die 150 alsnog haal, maar als dat niet lukt, vind ik het ook prima.

Ik zal af en toe wel vaker een update schrijven over hoe het met mijn doel gaat.

3 gedachten over “Update reading challenge 2016 #1

  1. Wow joh, tien boeken voor op schema! Ook wel fijn lijkt me, hoef je niet bang te zijn dat je achteruit gaat als je even wat minder snel of veel leest. Mijn doel is 80 boeken (vorig jaar 78 gelezen dus moet lukken) en met 17 boeken lig ik precies op schema. Meestal lig ik óf precies goed of één boek voor dus dat is perfect!
    Vivian onlangs geplaatst…De Beste Boekige Blogposts deel 1My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: