Update reading challenge 2016: #2

Update reading challenge 2016: #2

Ik schreef al eerder over mijn reading challenge die ik ook dit jaar weer doe. Sinds 2012 doe ik mee en ik vind het nog steeds een hele fijne manier om jezelf uit te dagen om op deze manier te lezen en misschien meer te lezen dan ik normaal zou doen.

Reading challenge half maart


Sinds de vorige update heb ik namelijk best wat boeken gelezen en is mijn doel wat dichterbij gekomen, al heb ik mijn doel ook wat verhoogd sinds de laatste keer. Geen 150, maar 125 als eerste doel.

Ik heb een klein leesdipje gehad na Blue Lily, Lily Blue en ik kwam maar niet door dat boek heen. Daardoor las ik bijvoorbeeld in april minder dan ik eigenlijk wilde, maar desondanks heb ik er toen nog genoeg gelezen.

Reading challenge begin mei

Half maart zat ik nog op dertig boeken, inmiddels zit ik op zo’n tweeënvijftig met titels in allerlei genres/doelgroepen, al is het nog steeds voornamelijk New Adult en Young Adult.

Ik kan wel zeggen dus dat het goed gaat met 52 boeken die ik in de eerste vier maanden van dit jaar las. Of ik de gehoopte 150 haal, weet ik niet. Al hebben we natuurlijk nog acht maanden en in acht maanden kan er een heleboel gebeuren. Misschien lees ik dit jaar wel een heleboel dunne boeken of juist een heleboel dikke. Kindred Spirits en Gebr. waren in elk geval niet erg dik, dus dan gaat het natuurlijk ook al een stuk sneller.

Plezier in lezen
Ik vind het de laatste tijd vooral weer echt fijn om te lezen. Ik merk dat ik met plezier weer een boek pak en daar gaat het voor mij om: plezier hebben in het lezen en vooral niet teveel stress. Dus die 150 is een einddoel, maar als ik het niet haal, barst ik niet in huilen uit en ga ik ook niet met stinkbommen gooien. Dan baal ik, maar meer ook niet.

Leesdip opsluiten in de kelder
Ik ben in elk geval tevreden met hoe mijn reading challenge tot dusver gaat en nu loop ik in elk geval voor op de 125. En die leesdip? Die moet gewoon worden opgesloten in een hele diepe kelder vol met leuke boeken, zodat hij ziet dat je van lezen helemaal geen leesdip moet krijgen!

2 gedachten over “Update reading challenge 2016: #2

  1. Wat goed dat je al zoveel boeken hebt gelezen en dat je er ook zoveel plezier in hebt! Ik loop hopeloos achter met mijn reading challenge, maar ik hoop hem binnenkort weer in te kunnen halen en wat meer te kunnen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: