Vragen van Flow #44

Vragen van Flow #44

En weer een nieuwe deze week. Steeds meer vragen zijn inmiddels beantwoord in de andere 43 blogjes over dit onderwerp, dus als je me beter wilt leren kennen, moet je deze blogs vooral blijven volgen. Hoeveel er nog komen, weet ik niet. Veel, want ik heb nog lang niet alle vragen gehad. Sommigen moet ik zelfs nog overtypen.

Wanneer heb je voor het laatst een nacht doorgehaald?
Dat is waarschijnlijk in 2010 geweest. Al ben ik toen uiteindelijk om 1 uur ‘s middags gaan slapen tot een uur of vijf. Dat was met Oud & Nieuw trouwens. Eigenlijk had ik de hele nacht op willen blijven, maar daar ben ik niet zo goed in, denk ik. Uiteindelijk val ik altijd wel in slaap.

Geloof je alles wat je denkt?
Nee. Als dat het geval was, was ik echt heel somber. Gelukkig niet dus. Al vind ik dit wel een beetje een vage vraag eerlijk gezegd.

Wat doe je anders dan je ouders?
Hm, ik denk dat ik mensen eerder vertrouw. Mijn moeder vindt per definitie iedereen online onbetrouwbaar, terwijl ik weet dat er heel veel mensen online gewoon te vertrouwen zijn en dat niet alles gelogen is.

Ben je gevoelig voor kritiek?
Ja, in eerst instantie neem ik het zwaar op en word ik er misschien ook wel een beetje boos om, want ‘dat doe ik helemaal niet’. Dan word ik heel defensief en ga ik mezelf verdedigen. Of ik zeg juist niets meer. Maar achteraf denk ik vaak: O, ze had wel een punt bij dit. En bij dit ook. Hoe kan ik dat veranderen? Uiteindelijk probeer ik er dus wel altijd mee te doen, maar in eerst instantie ben ik vooral boos. En dat is ergens best stom, want meestal is kritiek bedoelt om je te helpen, om iets te verbeteren.

Welke kritiek raakte je het meest?
Hm, ik denk van een leraar op school die zelf geen les kon geven. Zijn lessen bestonden uit: hier heb je je werkboek, zoek het maar uit. Als je iets te vragen hebt, krijg je een hele summiere uitleg. Niet heel verwonderlijk dat ik dat vak (recht) niet haalde. Maar toen ging ik een andere opleiding doen met dat vak als hoofdvak (Sociaal juridisch). Volgens die leraar zou ik die opleiding echt ‘nooit kunnen.’ Uiteindelijk was het een eitje.

En dat waren ze alweer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: