vragen van Flow #161

vragen van Flow #161

Het is vrijdag, dus ook vandaag is er weer een nieuwe Vragen van Flow.

Benieuwd naar welke vragen ik dit keer allemaal moet beantwoorden? Blijf lezen en dan weet je waar ik heel graag nog eens heen wil en of ik in slaap val voor de tv.

Val je weleens in slaap voor de tv?

Bijna nooit. Maar ik kijk zo weinig tv dat het ook bijna niet gaat. Met een boek daarentegen gaat het regelmatig, haha.

Hoe erg is je verzamelwoede?

Redelijk erg. Ik moet af en toe een vuilniszak pakken en spul weggooien, anders eindig ik op tv bij Mijn leven in puin en dat wil niemand. Daarom heb ik een tijd geleden ook zo’n 80 boeken weggedaan. En als het weg is, is het goed. Dan is er weer meer ruimte.

Houd je je altijd aan je zelfopgelegde schema?

Nee. De laatste tijd gaat het gelukkig wel beter, maar dat komt omdat ik nu het schema wat ruimer opzet. Eerst had ik bijvoorbeeld dit:

10:00 recensie

10:30 blogpost Vragen van Flow

11:00 schrijven Verwilderd

Dit werkte niet goed, ik werd er een beetje dwars van. Nu gebruik ik alleen ochtend, middag en avond en dan de taken eronder en dat lijkt beter te lukken. Niet alles lukt in het dagdeel, maar ik doe vrijwel alles dat op het lijstje staat. Elke dag.

Welk kunstwerk heeft grote indruk op je gemaakt?

De soepblikken van Campbell van Andy Warhol. Geen idee waarom, maar ik vind dat zo’n intrigerend schilderij. Sowieso vind ik heel Andy Warhol en zijn levensverhaal bijzonder intrigerend.

Laat je je graag verrassen als je uit eten gaat?

Nee, ik kijk vaak van tevoren al naar de menukaart. Bij uit eten gaan houd ik echt niet van verrassingen. Ik ben een lastige eter en vind het niet prettig om ter plekke een besluit te nemen.

Wat is je beste besluit in je carrière?

Carriere klinkt zo groots, want zo voelt het absoluut niet. Het voelt maar wat of ik wat doe in het leven. Carrière klinkt een beetje of het voor vrouwen met naaldhakken en strakgesneden pakken die maat 36 hebben is. Is onzin natuurlijk, maar zo voelt het vaak wel. Ik heb altijd het idee dat ik maar wat doe in het leven en geen idee heb waar ik naartoe wil.

Maar goed, terug naar de vraag. Mijn beste besluit was toch wel om zelf uit te gaan geven en de stap te wagen. Het was doodeng, maar tegelijkertijd voelde het goed. Het klopte. En dat doet het nog steeds. Uiteindelijk hoop ik zover te komen dat ik mezelf hybrid kan noemen (Toyota Hybrid enzo, nee, grapje). Dat wil zoveel zeggen als zelf uitgeven, maar ook uitgegeven worden bij een uitgever. Maar voor nu is selfpublishing het beste besluit geweest.  

Wat is je favoriete bloem?

Tulpen, denk ik. Tulpen uit Amsterdam vooral. Nee, lol. Ik vind tulpen op de een of andere manier heel intrigerend en ik teken ze ook vaak. Maar ik teken ook vaak klaprozen, madeliefjes en margrieten – maar dat is misschien ook wel omdat ik verder geen bloemen kan tekenen.

Zou je onder hypnose te brengen zijn?

Weet ik niet. Ik heb best een sterke wil en ik heb geen idee of dat zou lukken. Geen idee of mijn brein zich ertoe zou kunnen zetten of tegen zou blijven stribbelen.

Sowieso vind ik heel Andy Warhol en zijn levensverhaal bijzonder intrigerend.

Wat moet je hoognodig weggooien?

Een heleboel rommel dat met het grote vuil mee moet, zoals oude, kapotte stoelen. Maar het komt er steeds niet van het vuil te bellen. Waarschijnlijk ook omdat het hier tien euro kost om te bellen. Iets dat ik dus echt belachelijk vind.

Welke buitenlandse stad zou je graag nog eens bezoeken?

Londen, maar daar ga ik dit jaar sowieso al heen. Verder lijkt Moskou me heel intrigerend en ook Pripyat. Die laatste is misschien niet echt bekend bij veel mensen, maar het was een plaatsje in de Oekraine naast de wel bekende kerncentrale Tsjernobyl. Het plaatsje is sinds 1986 onbewoonbaar en verlaten. De foto’s geven me altijd rillingen, maar ik vind het ook echt heel interessant.

En dat waren de vragen voor vandaag weer. Ik geloof dat ik erg lang van stof was dit keer, haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: