Vragen van Flow #170

Vragen van Flow #170


Het is weer vrijdag, dus dat betekent weer een Vragen van Flow, net zoals elke week.

Is je basishouding positief?
Nee, ik ben een ‘het glas is halfleeg’ type. Ik ben een pessimist pur sang en zie overal het slechte van in. Ik zou best wat positiever willen zijn, want volgens mij is je leven dan gewoon een stuk leuker.

Hoe rijk zou je willen zijn?
Dat ik geen geldzorgen heb en alles kan doen wat ik wil. Maar ik hoef niet zo rijk te zijn dat ik een huis van 15 miljoen kan kopen. Wel zou ik extra geld willen geven aan goede doelen als ik meer zou hebben.

Mag je liegen om iemand te beschermen?
Dat liegt eraan waarom je liegt. Het maakt nogal verschil of je de hand boven het hoofd houdt van een topcrimineel die een vergismoord gepleegd heeft of van de buurvrouw die haar man van de trap geduwd heeft, omdat hij haar weer helemaal in elkaar geslagen heeft. Bij die eerste is mijn antwoord een keiharde nee, bij het tweede voorbeeld ligt het aan een heleboel factoren.

Wat heb je onlangs tweedehands aangeschaft?
Bloempotten, want ik vind ze nieuw vaak veel te duur.

Wat is nep beter dan het origineel?
Niets, denk ik. Ik houd niet van nep en koop dat ook zo min mogelijk.

Luister je goed naar je lichaam?
Niet zo, denk ik. Maar ik ben niet zorgvuldig met mezelf. Overigens is het ook niet zo dat ik mezelf naar de klote snuif of zuip, dus in die zin zorg ik er wel goed voor, maar qua eten minder.

Van welk beroep begrijp je eigenlijk niet precies wat het inhoudt?
Ik heb om eerlijk te zijn echt geen idee. Wel ben ik benieuwd naar heel veel beroepen zoals een Officier van Justitie en een rechter.

Wat klopt er niet als je nu om je heen kijkt?
Dat de kloof tussen arm en rijk zo groot is en alleen maar groter wordt. En dat mensen in het westen zoveel hebben en in bijvoorbeeld Afrika zo weinig.

Wat is je wens voor de mensheid?
Dat er meer compassie komt voor elkaar en dat er een dag komt dat er overal vrede is. Dat kinderen niet op hoeven te groeien in een door oorlog verscheurd land.

Zoek je gezelschap op als je je alleen voelt?
Soms wel, soms niet. Soms is je alleen voelen een teken dat je er bent en nog kunt voelen. Dan is het nodig.

En dit was hem weer. Pff, ik vond hem echt heel pittig deze keer met lastige vragen en dat is denk ik ook wel te merken. Hopelijk is het volgende week makkelijker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: