Vragen van Flow #178

Vragen van Flow #178

Een nieuwe week betekent weer een aantal nieuwe vragen. Tien om precies te zijn. Ook deze week heb ik weer mijn best gedaan om ze allemaal te beantwoorden.

Wat doe je op de automatische piloot?
Soms mijn werk, al is dat op het moment een stuk minder omdat de situatie nogal veranderd is en ik er nu wel met mijn hoofd bij moet blijven.
Ook blogs inplannen doe ik vaak op de automatische piloot. Vaak heb ik ze al een stuk eerder geschreven voor ik ze inplan, omdat ik een hekel heb aan inplannen. Het schrijven vind ik heerlijk, maar alle gegevens over een boek zoeken? Meh, nee, dat vind ik toch een stuk minder.

Op welke plek zat je het liefste in de klas?
Aan het raam en dan het liefste in het midden van de rij. Eigenlijk de plek waar een leraar niet zo goed oplet, want meestal is de achterste rij er eentje waar de grootste relschoppers zitten. En bij het raam vond ik heerlijk, omdat ik dan naar buiten kon kijken en me niet zo opgesloten voelde.

Vermijd je sommige muziek omdat je er verdrietig van wordt?
Soms wel, maar over het algemeen eigenlijk zelden. Soms luister ik er een tijd niet naar, maar uiteindelijk kan ik het vaak wel weer waarderen. En ergens vind ik het mooi dat ik emotioneel kan worden van muziek. Prachtig dat dat kan.

Ben je een prater of een doener?
Een prater. Ik roep dingen vaak heel lang, maar ik voer ze lang niet altijd snel uit. Soms doe ik dat later alsnog, maar veel vaker gewoon niet.

Welke van je vijf zintuigen is het best ontwikkeld?
Reuk, denk ik. Ik ruik heel sterk en ruik ook heel veel.

Wanneer heb je moeite jezelf recht in de ogen te kijken?

In de spiegel, haha. Dan kan ik alleen maar denken: ‘Nou, die kop wordt er niet beter op.’

Wie kan jou het beste troosten?
Ligt er maar net hoe ik verdrietig ben. Soms vrienden, soms de kat en soms helemaal niemand en moet ik gewoon wachten tot het weer overgaat.

Wat was je grootste blunder?
Uit de bus vallen tijdens de spits op Utrecht Centraal vind ik toch best een blunder. Inmiddels kan ik er om lachen, maar toen niet. Of vallen voor een vol terras. Vallen tijdens mijn werk in een voortuin.
Iemands winkelkar ‘jatten’ in de supermarkt onder de persoons neus en het niet meteen doorhebben. Die black-out tijdens een sollicitatiegesprek. Ik blunder vaak, geloof ik.

Om welk onrecht kun je heel kwaad worden?
Dierenleed. Mensen die een dier iets vreselijk aan doen. Dan zit ik soms te huilen. nieuwsberichten over dierenleed lees ik vaak ook niet, ik word er alleen maar naar van.

Wat was het mooiste compliment dat je ooit kreeg?
Sowieso word ik blij van iedereen die iets fijns te melden heeft over Ongetemd.
Zoals bij de Indie Awards waar ik genomineerd was en waar de jury vond dat mijn boek ook per se op de shortlist moest en ze dus een top 4 hadden. Dat is toch best een compliment!

Dit waren de tien vragen voor deze week weer.

Wat was jouw mooiste compliment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: