vragen van Flow #59

vragen van Flow #59

En weer een nieuwe blog met de vragen van Flow met vijf vragen waar ik antwoord op geef en waar ik lang over na heb moeten denken (of niet). Sommigen waren gemakkelijker dan anderen.

Wat weiger je te begrijpen?
Waarom er zoveel haat en ruzie in de wereld, waarom er zoveel oorlog moet zijn. Waarom moet er ruzie gemaakt worden over dingen als oorlog of religie? Waarom kunnen religies niet gewoon allemaal naast elkaar leven? Er zijn genoeg mensen die dat ook gewoon doen, maar er is zo’n groepje die de boel weer moet verpesten. Dat snap ik niet.

Is geluk een doel of een momentopname?
Uiteindelijk toch een doel, want even gelukkig zijn is makkelijker dan gelukkig blijven. Als je gelukkig bent, kun je ook meer tegenslagen verwerken. Maar eerst is het een momentopname, want dat heb je nodig om geluk als doel te beschouwen.

Heb je liever meer tijd of meer geld?
Liever meer tijd. Geld is leuk, maar ik heb liever meer tijd. Niet alles kost geld tenslotte en dus kun je ook dingen in je vrije tijd doen die minder geld kosten. Als het lukt met minder geld, dan doe ik dat het liefste. Uiteindelijk vind ik vrije tijd waardevoller dan geld.

Wanneer moet je een relatie beƫindigen?
Als er geen gevoel meer is of alleen het gevoel dat je iemand aardig vindt, maar geen vlinders meer voelt of van iemand houdt op een andere manier dan verliefdheid. Of gewoon het gevoel hebt dat je je in je relatie verveelt en dat er niets meer aan te doen is. Wat een rotvraag is dit, zeg. Ik weet precies hoe ik het bedoel, maar niet hoe ik het uit moet leggen.

Hoe belangrijk is je werk?
Niet zo heel belangrijk. Ik vind mijn werk leuk en ik doe het ook graag. Sowieso ben ik graag aan het werk, maar het is niet het allerbelangrijkste op de hele wereld. Ik werk om te leven, ik leef niet om te werken, hoe leuk ik mijn werk ook vind.

En dat waren er weer vijf šŸ˜€

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge