Vragen van Flow #83

Vragen van Flow #83

Vijf nieuwe vragen met best uitgebreide antwoorden. Sommige vragen zijn gewoon gemakkelijker om op te antwoorden dan anderen. Bij sommige kom ik eigenlijk niet verder dan ja of nee of weet ik uberhaupt niet wat ik ermee moet doen. Maar deze waren gemakkelijk.

Met welk gevoel stap je in een vliegtuig?
Niet. Ik stap niet in een vliegtuig. Ik ben dus echt bang om te vliegen. Niet dat ik het ooit gedaan heb, maar het lijkt me echt doodeng. Vooral het feit dat je opgesloten zit en geen kant op kunt. Ja, in theorie kun je eruit springen, maar ik denk niet dat dat zo gemakkelijk gaat. Dus eigenlijk zit je dan opgesloten. 

Heb je jezelf weleens betrapt op racisme?
Wie niet? Ik denk dat alle mensen zich daar weleens op betrapt hebben. En ja, ik ook. Eigenlijk schrok ik daar wel van, maar toch gebeurt het. Niet dat ik het uitspreek en ik probeer me er ook niet door te laten leiden, want het zijn dingen die je moet negeren, die niet waar zijn en nergens opslaan. En dat weet ik ook wel, maar toch. Ik denk dat het menseigen is.

Om welke filmscene moest je huilen?
Genoeg. Een van de eerste filmscenes waar ik om moest huilen, is de dood van Bambi’s moeder die wordt doodgeschoten door de jagers. Maar ook wanneer de vader van Simba in The Lion King naar beneden stort. Dat vond ik echt verschrikkelijke scenes en die heb ik met tranen in mijn ogen gekeken. Ik ben niet gauw een jankerd, maar als ik huil, huil ik hard. 

Welk verhaal zou je met heel Nederland willen delen?
Dat het oké is om anders te zijn, dat mensen die anders zijn net zo goed in staat zijn om dingen uit te voeren en niet gek zijn. Dat ze iets hebben, maakt ze misschien nog wel waardevoller. Maar ik heb vaak het idee dat ik me moet verdedigen om wat ik heb, dat ik me moet verdedigen dat ik ook prima kan functioneren.

Wat betekent muziek voor je?
Heel veel. Het kan ervoor zorgen dat ik een goede dag heb, dat ik me gehoord voel door mensen die weten wat ik doormaak. Ik heb niet voor niets een stukje songtekst als tatoeage (Everybody’s got their demons uit Jet Black Heart van 5 Seconds of Summer) en wat mij betreft komen daar nog meer bij. Mijn volgende wordt namelijk ook een stukje songtekst (Don’t lose your fight, kid; uit Missing You van All Time Low). Vroeger betekende het niet zoveel, maar het is in de loop van de jaren steeds meer gaan betekenen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: