Vragen van Flow #99

Vragen van Flow #99

Nummer 99 alweer! Nog maar eentje van de 100 verwijderd. Dat betekent dat ik er al zo’n 100 weken mee bezig ben en dat is inmiddels zo’n twee jaar. Wow, wat klinkt dat lang. En op sommige gebieden is het waarschijnlijk ook heel lang. Voor mijn gevoel ben ik nog helemaal niet zo lang bezig. 

Hoever ga jij voor geld?
Ik zou willen zeggen: niet ver. Maar ik weet niet of ik er nog zo over denk als ik in een andere situatie zit. Misschien zou ik dan wel heel ver ervoor gaan, vooral als het nodig is. Ik kan mezelf niet vertrouwen, niet voor honderd procent en zeggen: ‘Niet ver, want ik hou niet van geld.’ Geld maakt alles vooral veel gemakkelijker.

Ben je vaak eigenwijs ten koste van jezelf?
Soms wel. Soms is accepteren beter, maar ben ik eigenwijs, ook al weet ik dat ik dat niet moet zijn. Stom eigenlijk, maar ik kan er niets aan doen.

Welke verliefdheid snap je niet van jezelf?
Ik geloof niet dat ik dit ooit gehad heb, want ik kan serieus niets bedenken. Misschien komt het omdat ik niet gauw verliefd ben. Als ik iemand niet ken, dan wordt het hem niet. Dan gebeurt er echt niets in mijn buik, in mijn hart, in mijn lijf. Dan blijft het doodstil.

Verzin je vaak doemscenario’s?
Altijd. Als je iemand nodig hebt om een verschrikkelijk scenario te bedenken: kies mij! Ik ben iemand die heel goed is in dat soort dingen. Misschien schrijf ik daarom ook eigenlijk altijd sombere verhalen, verhalen over mensen die het niet zo gemakkelijk hebben op de een of andere manier. En ik lees die dingen ook graag, misschien zodat ik weet dat er meer mensen zijn die zo denken.

Wat stel je te vaak uit?
Het schrijven van recensies. Eigenlijk wil ik het meteen doen als ik het boek uit heb, maar vaker wacht ik tot ik 2, 3, 4 boeken uit heb en dan loop ik te mopperen dat ik nog zoveel recensies moet schrijven. Soms kan het trouwens niet anders, omdat ik soms en een luisterboek af heb en een leesboek. Maar dat is een zeldzaamheid.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: