Waarom ik niet fulltime wil schrijven

Waarom ik niet fulltime wil schrijven

Fulltime met je passie bezig zijn: voor veel mensen klinkt het geweldig om van hun hobby een beroep te maken. En dat geldt zeker ook voor de meeste auteurs. Want wie wil dat nou niet? De hele dag schrijven, terwijl je er nog voor betaald wordt ook! Nou, ik.

Vreemde eend
Ik ben altijd een beetje vreemd geweest en bij een onderwerp als fulltime schrijven is dat niet anders. Waar de meeste bloggers toewerken naar fulltime bloggen, wil ik dat absoluut niet.

Nu hoor ik je denken: ‘Maar dat is toch handig? Want dan kun je altijd naar evenementen, hoef je niets meer af te zeggen of vrij te vragen. Mij lijkt het heerlijk om gewoon op een druilige donderdagmorgen in een koffietentje mensen af te luisteren… eh te schrijven.

Twee kanten
Aan de ene kant lijkt dat me ook best fijn enzo. Gewoon kunnen schrijven waar en wanneer je maar wilt. Als je ‘s nachts wil schrijven, dan is dat geen probleem, want de volgende morgen kun je best tot 11 uur in je bed blijven liggen.

En aan de andere kant lijkt het me helemaal niet fijn, maar dan ook echt totaal niet. In een weekend (of vakantie) schrijf ik bijvoorbeeld minder dan doordeweeks, terwijl ik veel meer vrije tijd heb. Dan word ik afgeleid door dingen als een vieze vloer, kasten die ineens opgeruimd moeten worden en noem maar op. Ineens heb ik het zo druk dat ik niet meer aan schrijven toekom.

Ik word er somber van om altijd alleen maar te schrijven.

Somber
Een andere belangrijke reden waarom ik het niet gauw zal doen, is omdat ik bijzonder ongelukkig word als ik de hele dag geen levende ziel zie. Ik vind het juist gezellig met collega’s, doe soms inspiratie bij ze op en wil het weleens over andere dingen dan personages of verkoopcijfers hebben.

Ik word er somber van om altijd alleen maar te schrijven. Ik ben een autist die mensen haat, maar ze ook heel fijn vindt. Uiteraard wel in de goede dosering en de juiste mensen.
Tijdens mijn werk doe ik meer inspiratie op dan wanneer ik de hele dag naar dezelfde muren staar en de kat voorlees uit eigen werk.

En ik beweeg nog ook, terwijl ik wat nuttigs doe. Ik maak soms genoeg mee wat ik dan weer mooi kan gebruiken. Af en toe geef ik mezelf trouwens ook een rolletje in mijn boeken. Als er een postbezorger/bode in zit, kun je er donder op zeggen dat ik mezelf daarbij voor me zie.

Perfect
En eigenlijk vind ik mijn huidige werk ook prima qua werk. Over de uren en salaris zullen we het maar niet hebben. Drie dagen post bezorgen en twee dagen schrijven zouden wat mij betreft de ideale combinatie zijn. Twee keer parttime is immers ook fulltime.

Zouden jullie bloggen of schrijven als beroep willen hebben?

Eén gedachte over “Waarom ik niet fulltime wil schrijven

  1. Wat ik momenteel het leuke/lekkere aan schrijven en lezen en bloggen vind, is dat het een hobby is. Ik doe het omdat ik het leuk vind. Het is geen moeten, het is een willen. Ik ben heel bang dat te verliezen als ik het fulltime zou doen. Ik vind het juist leuk dat ik er bewust voor moet kiezen en zin in moet hebben. Ik vind het ook leuk om mijn wereldje breed te houden, niet alleen maar opgesloten te raken in verhalen. Een stukje fantasie en een stukje realiteit. Ik snap je dus helemaal!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge