Waarom ik soms geen recensie van een boek schrijf

Waarom ik soms geen recensie van een boek schrijf

In 99 % van de gevallen lees ik een boek en schrijf ik er een recensie over op Pluizenbol. Soms ook korte varianten op bijvoorbeeld Bol en Goodreads, maar altijd hier op mijn site.

Ik kies er bewust voor om sommige boeken geen eigen podium te geven.

Dit is al een paar jaar niet meer dan normaal voor mij. Ik lees een boek, ik ventileer mijn mening. In maart 2014 begon ik hiermee en dat doe ik tot op de dag van vandaag nog steeds.

Nu denk je misschien: 99 %? Waarom geen honderd? Dat is toch veel logischer? Ja, dat zou je denken, maar voor mij niet. Ik kies er bewust voor om sommige boeken geen eigen podium te geven.

Niets te melden

Het gebeurt weinig, geef ik toe, maar het gebeurt. Soms heb ik niets te melden over een boek. Niets meer dan: ‘Dit was wel leuk.’ Dan kan ik geen recensie van minstens driehonderd woorden – mijn minimum – in elkaar zetten. Sommige boeken zijn ‘wel leuk’, maar meer ook niet. Ik moet wel zeggen dat dit weinig voorkomt.

Alleen negatief

Het kan ook zijn dat ik werkelijk niets positiefs over een boek te melden heb. Vaak heb ik het boek dan ook niet uitgelezen. En als ik het niet voor een deel gelezen heb, vind ik het moeilijk om mijn mening goed te kunnen geven. Ik weet immers niet hoe het afloopt.

Ik ben geen ontzettende optimist, maar voor mij moeten er wel minstens twee goede dingen aan een boek zijn. Bij een populaire titel kan het zijn dat ik de recensie wel plaats, maar ook dat doe ik niet in honderd procent van de gevallen.

Geen zin

Ook dit is er eentje die weleens voorkomt. Soms heb ik gewoon geen zin om de recensie te schrijven, daar ben ik heel eerlijk in. Dan heb ik geen zin om na te denken over hoe ik mijn mening moet ventileren.

Andere dingen kunnen bijvoorbeeld zijn dat het boek specifiek op één plek te vinden is, zoals de Kobo Original en de Storytel Original.

Recenseer jij wel alles dat je leest?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: