Wat ik in augustus las

Wat ik in augustus las

Ik zou willen dat ik kon zeggen dat het in augustus zo goed ging met het lezen, maar niets is minder waar. Het ging namelijk helemaal niet goed met lezen. Het tweede deel van de maand, toen de hittegolf weg was, ging het een stuk vlotter.

Vastlopen en nieuwe boeken

Waar het misging, weet ik niet precies. Bij de hittegolf en de daaropvolgende lamlendigheid? Bij de boeken? Bij het feit dat ik geen zin had om te lezen? Ik weet het niet, maar ik weet wel dat nog niet alle boeken waar ik in begon uit zijn nu aan het einde van de maand. Daarnaast herlas ik vooral veel en las ik weinig nieuws. Zo vond ik het weer eens tijd voor De edelsteentrilogie, voor Fangirl en voor De waarheid (Verity). Boeken die ik allemaal al eens gelezen had. Dit keer luisterde ik ze allemaal. De waarheid herluisterde ik voor een leesclub, omdat ik niet meer precies wist hoe het ging. En De edelsteentrilogie en Fangirl omdat ik de boeken gewoon tof vind. Ook al heb ik ze al tig keer gelezen.

Ik wil ook aan mijn eigen kast toekomen

Ook las ik een ARC (A Fallen Star) en het was een bewuste keuze om niet teveel te lezen. Ik wil ook aan mijn eigen kast toekomen en dat kan niet als ik mijn ereader vol blijf duwen met goede boeken die uitkomen. Er komt elke week wel iets uit, dus ik doe mijn best om te voorkomen dat ik teveel stress krijg tijdens het lezen. En ik las de eerste feelgood van Vanessa Gerrits (Leef, Lach, Loch). Ik heb wel een deel van de fantasieboeken van Vanessa gelezen, maar haar feelgoods nog niet, dus ik was zeer benieuwd. Ook luisterde ik Trust Again, het tweede boek dat ik luisterde van Mona Kasten. En er kwam een nieuwe van Colleen Hoover uit die ik las. Ik koop haar boeken eigenlijk standaard, ook al heb ik geen idee waar het over gaat. En omdat ik niet in mijn huidige boek vooruitging (Chain of Gold) begon ik aan dat boek. Verder luisterde ik Duingras, Stormwind en Springvloed van Jackie van Laren en Plankenkoorts van Tamara Haagmans. Ook leende ik Ik pleit voor jou! van Marijke Vos van de bibliotheek.

Het waren dus vooral luisterboeken waar ik doorheen vloog en ondanks alles heb ik toch 14 boeken gelezen en geluisterd. Het is niet zo dat ik niets gelezen heb, maar wat mij betreft had het wel meer gemogen.

Wat ik niet uitlas

Helaas zijn er ook boeken die ik deze maand niet uit krijg. Chain of Gold, omdat ik daar gewoon niet doorheen kwam. En Niet House ook nog steeds niet. Valt dus mee, twee boeken. Ik hoop ze wel aankomende maand te lezen, want misschien is september een betere maand voor fantasy.

Hoe ging het lezen bij jullie? Ik hoop beter dan bij mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: