Wat ik in maart las

Wat ik in maart las

In maart ging het lezen goed en wat minder goed. Ik luisterde vooral een hoop audiobooks, maar voor zelf lezen had ik een stuk minder concentratie. Over sommige boeken heb ik ook echt lang gedaan, terwijl ik door de meeste luisterboeken vloog. Ach, soms heb je van die maanden dat je gedachten vooral ergens anders zijn dan bij lezen.

Dit jaar vind ik het belangrijker om toffe boeken te lezen dan om per se 150 boeken te lezen ofzo.

Moe

Scheelt ook dat ik best moe was in maart en na een paar regels lezen in slaap viel. Ik hoop dat het een voorjaarsmoeheid is en dat het weer over gaat.

Wat ik dan wel las

Maar ik las/luisterde toch tien boeken, een mooi aantal als je het mij vraagt. Dat is op jaarbasis toch een aantal van 120. Dit jaar vind ik het belangrijker om toffe boeken te lezen dan om per se 150 boeken te lezen ofzo. Het lijkt of het nu minder belangrijk is dan een paar jaar geleden.

Fysiek
Ik las maar één fysiek boek: Are We All Lemmings and Snowflakes? van Holly Bourne. Ik had niets te lezen en snuffelde eens door de kast toen ik dit boek vond. Veel boeken van Holly vind ik tof, omdat ze niet zo standaard zijn. En dat gold ook weer voor deze.

Ebooks
– The Gravity Between Us
– Verity
– Dating You/Hating You

Audiobooks
– Two Can Keep a Secret
– Het Rosie Resultaat
– De boot gemist
– Versier me dan
– Voor wat, hoort wat
– Kian

Dat waren dus tien boeken in verschillende genres. En The Gravity Between Us is mijn eerste vrouw/vrouw-boek. Helaas viel ‘ie wat tegen, maar dat had met andere dingen te maken. Daarnaast vond ik de meeste boeken wel tof, maar voor mij sprongen deze maand Verity en Het Rosie Resultaat er toch wel echt bovenuit.

Favoriet van de maand


Iets dat nieuw is bij deze blogposts: favoriet van de maand. Welk boek vond ik het beste dat ik afgelopen maand las en springt er duidelijk bovenuit?

Voor deze maand is dat overduidelijk Verity van Colleen Hoover. Dat boek zoog me op en spuugde me aan het einde pas uit, want wat een boek. Als je het mij vraagt, is dit het beste boek van Colleen so far.

Het is een grote mindfuck en laat je achter met een ‘wat? wat? wat?! dit moet ik NU herlezen’ gevoel. De recensie volgt uiteraard nog, maar ik moet vast waarschuwen: het is positief.

Op de tweede plaats staat Het Rosie Resultaat over de autistische Don Tillman die de wereld op zijn eigen manier benadert. Dat is wel een derde deel, dus ik raad aan om eerst Het Rosie Project en Het Rosie Effect te lezen.

Ik las geen recordaantal boeken, maar wat ik las, vond ik bijna allemaal goed en tof om te lezen. En dat is misschien nog wel belangrijker dan de hoeveelheid. Ik hoop dat april minstens zo productief gaat worden vol met mooie boeken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: