Wat ik las in juni

Wat ik las in juni

In juni ging lezen goed, ik kan niet anders zeggen. Scheelt dat ik 2.5 week vakantie had, al heb ik in die weken ook veel geschreven (vooral in de eerste vakantie). En ik lees niet altijd even veel als ik vakantie heb, maar deze keer dus wel.

Verschillende genres

Ik las verschillende genres deze maand. Non-fictie over baarmoederhalskanker, drugs en black lives matter (Je bent jong en je krijgt wat, De parttime-junkie en Hallo witte mensen) en waar ik nog meer over wil lezen. Maar ook feelgood (De Kobo original De weddingplanner-serie van Marijke Vos (ik las ze alle 6), Het winkeltje in Cockleberry Bay, Ik zie je in Cockleberry Bay, Misverstand in de middle of nowhere, Heerlijk duurt het langst, Alles op het spel, Kerst met Evie en Onverbeterlijk).

Daarnaast las ik een LGBTQ+-YA-boek (Read with Pride), een YA-boek in vrij vers (Toffee), een YA-boek over mogelijkheden (Rosie hartje Jack), een dystopische YA (Als de nacht eindigt), een YA-boek over een meisje dat woorden verzamelt (De bijzondere woorden van Gioia), over iemand die de boek bedot (Bijna echt) en een saaie YA (You Say It First). Ook las ik 2 boeken over vrienden die geliefden worden (Experimental Marine Biology en Him). Ook was het deze maand de beurt aan een MC-boek (Bear) en las ik over het persoonlijke verhaal van Gaby Rasters (Hou me vast zoals ik was).

Het waren echt veel boeken deze maand en als ik alle delen van De weddingplanner meetel (wat ik gedaan heb, omdat het zo op Goodreads staat), dan heb ik maar liefst 27 (!) boeken gelezen en geluisterd. Wow. Ik luisterde er trouwens negen, las dertien ebooks en las vijf fysieke boeken.

De verrassing van de maand

Ik denk dat Rosie hartje Jack en Als de nacht eindigt mijn favorieten waren deze maand. Ik vond ze allebei zeer tof – na ze een kans gegeven te hebben. Ik moest bij beiden wennen aan de schrijfstijl en aan de personages, maar dat kwam helemaal goed. Ook Het winkeltje in Cockleberry Bay vond ik erg leuk.

Weten jullie nog dat ik zei dat ik echt uit mijn eigen kast ging lezen?

Uit eigen kast en volgende maand

Weten jullie nog dat ik zei dat ik echt uit mijn eigen kast ging lezen? Ja? Goed zo. Heb ik niet gedaan deze maand. Maar volgende maand is het de bedoeling om ein-de-lijk Great and Precious Things van Rebecca Yarros uit te lezen, net als Ninth House van Leigh Bardugo. Daarnaast heb ik nog twee ARC-boeken, maar verder wil ik minstens één boek oppakken uit de kast dat ik anders niet zo snel zou lezen. Ik verwacht niet zo’n goede leesmaand, maar tien boeken zou heel leuk zijn. Zeker omdat ik dan ook mijn Goodreads readingchallenge gehaald heb! <3

Hoe ging het lezen bij jullie deze maand?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: