Wat las ik in juli?

Wat las ik in juli?

Ik kan wel zeggen dat juli een goede maand was qua boeken lezen. Een hele goede maand. Ik las namelijk maar liefst zeventien boeken uit. En niet eens allemaal dunne boeken, maar ook best wat dikke. Deze maand was het een combinatie van genres, een combinaties van eigen boeken en recensie-boeken en een combinatie van Engels en Nederlands. En ook nog een combinatie van fysieke boeken, luisterboeken en ebooks.

Suzy en de kwallen was een recensie-exemplaar (met kwalletjes op de zijkant) en vond ik heel erg leuk geschreven. Ook Verkeerd verbonden (hier als Landline, maar het Nederlandse boek heb ik alleen in ebook en deze had ik al) was een recensie-exemplaar.  Van Talon en Rogue kreeg ik deel 3, Jager, binnen en dus besloot ik deel 1 en 2 ook eindelijk eens te lezen. Ik had al vaker wat van Julie Kagawa gelezen (bijna alles volgens mij), maar wow, wat is deze serie GOED!
Confess was een twijfelgeval: ik vind een boek van Colleen Hoover of heel goed of niet zo. Dit boek begon als een ‘niet zo’ boek, maar was uiteindelijk toch best mooi. Niet mijn favoriet, dat blijft November 9 toch echt.

Unplugged won ik op Hebban en ik had geen idee wat ik van dat boek moest verwachten. Het klonk wel tof, maar of het dat ook was? Mijn recensie erover volgt nog in september, want ik loop een beetje voor. Woeps. Voor de val was een recensie-exemplaar en ik vond het boek zelf helaas niet zo. Nachtblauw was een historische roman dat best al een tijdje in de kast lag, maar waar ik nu eindelijk aan begon. En eerlijk? Hij viel me een beetje tegen.

Met Scoop! deed ik mee aan een leesclub en werd ik blij verrast. Since You’ve Been Gone en Liefde & Gelato vond ik allebei ook leuk (erg leuke zomerboeken). En The Raven King … wat moet ik daar eens van zeggen? Teleurstellend is het beste woord, denk ik. Ik heb drie boeken tussendoor gelezen en dat doe ik niet als ik een boek goed vind. Ik vond het helaas geen goed laatste deel.

Gevangene en Jager kreeg ik ongevraagd van HarperCollins (superlief!), Marionet kreeg ik van Joany, omdat Gevangene het tweede deel is en Marionet het eerste. Van Jager had ik hoge verwachtingen, zeker na Pupil en Rebel. En ja, die verwachtingen kwamen zeker uit. Bij Marionet en Gevangene had ik weinig verwachtingen. Ze klonken goed, maar ja, dat zegt niet altijd wat. Toch vond ik ze allebei superspannend en kan ik niet wachten op deel 3, Koningin. Hiervan verschijnen uiteraard ook nog de recensies.

En dan luisterde ik nog twee boeken: Geek girl: head over heels, voorgelezen door een dame met een keurig brits accent waar ik nogal aan moest wennen. Maar het was Geek girl zoals ik het gewend ben: grappig, soms wat ongemakkelijk, maar met een goed hart en uiteindelijk goed voor een flinke lach op mijn gezicht. Summer State of Mind vond ik een aardig boek, maar het heeft nu niet echt indruk op me gemaakt.
En van Razend las ik het ebook.

Van deze boeken schreef ik een recensie:
Suzy en de kwallen
Verkeerd verbonden
Pupil
Rebel
Jager
Voor de val
Razend

Eén gedachte over “Wat las ik in juli?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: