Wat zijn mijn tien bookconfessions?

Wat zijn mijn tien bookconfessions?

Dit blogje kwam ik tegen bij Rowan en ik besloot mijn eigen top tien van bookconfessions te maken.

1. Ik ben niet zuinig op mijn boeken. Ezelsoor hier, scheurtje daar. Ik probeer het wel en ik baal er ook echt wel van als een boek beschadigd is, maar op de een of andere manier ben ik gewoon een kluns als het om boeken gaat.
Af en toe laat ik ze ook nog weleens in een bord eten vallen. Jak!

2. Om op de vorige confession in te halen: Met geleende boeken ben ik dan wel weer heel zuinig. Niet dat ik vaak boeken leen, want wat als er wel iets mee gebeurt? Boeken lenen vind ik altijd een beetje eng. In elk geval wel van bekenden, bij de bibliotheek is het anders.

3. Geen boeken op voorraad? On-moge-lijk. Ik denk dat ik nu zo’n 100 boeken heb staan in mijn drie Expeditvakjes + de plank boven mijn bed. Boeken met een deadline (recensie-exemplaren, geleende boeken) gaan wel altijd voor.

4. Boeken, ze zijn mijn leven en misschien meer dan dat. Ik kan me zo vinden in deze quote van Cassandra Clare’s Will Herondale: ““We live and breathe words. …. It was books that made me feel that perhaps I was not completely alone. They could be honest with me, and I with them.” Zonder boeken was ik waarschijnlijk een stuk eenzamer geweest dan ik nu ben.

5. Ik lees laatste delen in een serie nogal eens niet uit. Breaking Dawn? Niet uitgelezen. Deel 3 van de Millenium-trilogie (nu geen trilogie meer, toen wel)? Niet uitgelezen. Reached? Gone?
Soms ben ik gewoon ineens klaar met een serie en dan heb ik er geen zin meer in.

6. Vroeger had ik een hekel aan boeken en aan lezen, maar als kind vond ik bibliotheekboeken gewoon heel vies en geld voor elke week nieuwe boeken hadden we niet. Inmiddels koop ik regelmatig tweedehands boeken, dus daar is het helemaal goed mee gekomen.

7. Twilight was a first in vele opzichten. Het was mijn eerste YA-serie, het was de eerste serie over vampiers en het was de eerste serie in het Engels (oké, anderhalf Harry Potter boek waar ik niets van snapte, niet meegeteld).

8. Ebooks … ik snap dat niet zo. Soms is het wel ruimtebesparend, maar er zit zoveel minder sfeer in. Voor mij voelt een ebook altijd minder echt dan een fysiek boek waar je iemand mee kunt slaan als je dat zou willen.

9. Veel van mijn personages zijn gek van boeken. Zo werkt Sterre in de boekhandel van haar vader en raadt ze de leukste jongen uit de klas een boek aan. In de Zwart als-serie wordt een paar keer gerefereerd naar Harry Potter en de Edelsteentrilogie, series die ik ook erg goed vind.

10. Mijn favoriete leesplek is mijn bed en eigenlijk lees ik ook altijd alleen maar daar. Als ik denk aan mijn bed, dan denk ik aan lezen of slapen. Het enige nadeel is dat ik daar tijdens het lezen nogal eens in slaap val. Dat is wat minder handig.

3 gedachten over “Wat zijn mijn tien bookconfessions?

  1. Oeh, dat puntje met het niet uitlezen van deel drie in een serie vind ik heel erg herkenbaar. Ik heb er soms ook verschrikkelijke moeite mee om series uit te lezen. Niet per se met het lezen van deel drie, maar met het beginnen van deel twee. Het stomme is dat ik die delen wel wil hebben als ik het eerste deel ook al heb – gewoon voor het geval dat ik wel opeens bloednieuwsgierig wordt naar de afloop… en stiekem ook een beetje omdat het er toch stukken mooier uitziet in mijn kast.
    Joanydvv onlangs geplaatst…Marionet – Aimee CarterMy Profile

  2. Ja, dat van die bibliotheekboeken ken ik, ik vond dat vroeger ook niet zo lekker. Ik maak ze altijd even schoon voordat ik ze lees, idem dito voor tweedehands boeken trouwens. Je weet nooit wie ze heeft aangeraakt..

  3. Wat leuk dat je hem hebt overgenomen! Ik snap ebooks ook niet, fysieke exemplaren hebben zoveel karakter als je het mij vraagt. Al lijkt me een ebook wel praktisch voor onderweg. Ik lees ook al-tijd in bed (of onderweg) en die quote van Cassandra Clare is echt prachtig! Die kende ik nog helemaal niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: