Week in woorden 2

Week in woorden 2

15 december
Een nieuwe week in de mallemolen die we het ziekenhuis noemen. Mijn moeder mag zich weer melden bij de mamampoli (die het behandelen) voor een gesprek. Dit keer is ook de chirurg erbij die zal gaan opereren, net als de behandelend arts. Omdat ze de uitslag nog steeds wat vaag vinden, moet er een nieuw biopt genomen worden. Al met al zitten we toch weer ruim een uur in het ziekenhuis en krijgen we donderdag de uitslag te horen.

Ondertussen gaat de rest van het leven ook gewoon door, zoals mijn werk. Daar is nu echt de KNJ losgebarsten en heb ik maar liefst 5 fietstassen vol post. Voor de mensen die geen posts spreken: KNJ is verzamelnaam van Kerst en NieuwJaar.

‘s Avonds brainstormen Marielle (LINK) en ik wat voor project X (LINK) waarvan de aankondiging al een tijdje op Wattpad staat en we besluiten om het aan te passen. Hoe en wat volgt nog. Een keer. Het lijkt er in elk geval op dat het schrijven nu vlotter gaat, in elk geval bij Marielle. Ik zit zelf bijna meteen een beetje vast in mijn eigen hoofdstuk.

Ook besluit ik om voor sinterklaas, kerst en mijn verjaardag boeken te bestellen en ik bestel er uiteindelijk 9. Ook lever ik de boekenbon die in mijn kerstpakket zat, in. Uiteindelijk bestel ik vandaag dus 11 boeken. Woeps? Hierna mag ik echt geen boeken meer kopen. Welke boeken het zijn? Hou mijn haul in de gaten. Waarschijnlijk wordt dat wel pas half januari, want een deel van de boeken moet uit de UK komen. En met kerst is de post toch al trager. Voor de kerst verwacht ik eigenlijk geen boeken meer.

16 december
Vandaag is een redelijk normale dag. Geen ziekenhuis, al maak ik me wel zorgen voor morgen en voor de uitslag van het tweede biopt. Hoe zal die uitslag zijn? Anders? Hetzelfde?
Verder bezorg ik vandaag megaveel kerstkaartjes, bijna alleen maar. Vooral bij één mevrouw die er vandaag alleen al minstens tien heeft en me op staat te wachten. Ik maak een praatje met haar over de kaarten en vervolg dan mijn ronde.

Ook komen de eerste twee boeken die ik besteld heb, binnen.

Ik lees niets uit, maar ik schrijf nog wel een paar blogjes voor de winactieweek in januari en bewerk ik er ook wat foto’s voor. Het gaat tof worden. Hoop ik.

 

In het ziekenhuis hebben ze pinguïns 

17 december
Vandaag staat er alweer een ziekenhuisbezoek op het programma. Om 10:15 dit keer. We zijn er nu al drie keer in een week geweest en we hoeven niet meer op de bordjes te kijken om te zien waar we heen moeten. Ik sleep mijn boek (List & Leugens) mee, maar ik ben te zenuwachtig om te lezen en bang voor de uitslag.
De dokter loopt uit. Niet een beetje, maar maar liefst 45 minuten en dat voor een gesprek van drie minuten. Mijn moeder grapt nog dat de ‘uitslag misschien wel slecht is’, maar ik vind het totaal geen leuk grapje.

Dat blijkt gelukkig niet het geval. Het tweede biopt heeft hetzelfde resultaat gegeven. Omdat er ook rechts een heel klein plekje gezien is tijdens het bevolkingsonderzoek, wordt mijn moeder nog een keer naar boven gestuurd voor een echo. Overigens wordt daar niets gevonden.
De operatiedatum is nu trouwens definitief 23 december, dus het wordt aankomende week druk en hectisch met een operatie, kerstpost en kerstboodschappen. En de operatie wordt gedaan in Utrecht in plaats van in ons eigen ziekenhuis, dus dat wordt op woensdag heen en weer tussen het werk en de boodschappen. O, en ik moet om 6 uur opstaan, want om 8 uur moeten we ons melden in het ziekenhuis. Slik. Dat wordt een kort nachtje, want ik slaap zelden voor 12 uur ‘s avonds.

Ik lees nog steeds niets uit vandaag, maar besluit wel dat ik Kaz uit List & Leugens wil aaien. Grappig dat ik nu weer nieuwe dingen zie waar ik blijkbaar eerder overheen gelezen heb toen ik hem in oktober las.

Vandaag krijg ik trouwens ook een paar leuke mails en schrijf ik nog een stukje aan mijn hoofdstuk van project X. Nu kan ik mooi gebruikmaken van mijn kennis van het ziekenhuis die ik inmiddels heb opgedaan in de afgelopen week. Ja, er komt een ziekenhuis in voor.
Ik lees ook nog een stuk in List & Leugens.

Thee, koekjes en een boek is altijd goed.

20 december
Op 18 en 19 december gebeurt er eigenlijk niets. Ik ga naar mijn werk, kom thuis en kruip achter mijn pc. Tussendoor worden er nog wat kerstboodschappen gedaan. Ook worden er onverwachte plannen gesmeed die alles te maken hebben met kip. Of beter gezegd: Kentucky Fried Chicken. Zo wil het dat ik deze zondag in de trein zit, op weg naar het zuiden. Oftewel: op weg naar Marielle om met zijn vieren naar de KFC in Nijmegen te gaan en om met de huisdieren van Marielle kennis te maken. Ik kende ze al, maar de andere twee in het gezelschap nog niet. Helaas is één van de katten niet thuis.
Hetzelfde groepje als bij het eindfeestje van NaNoWriMo is het. En als we daar dan toch zijn, dan moet er ook even gekeken worden bij Primark. Helaas heeft Primark niets dat we zoeken, maar de hotwings van KFC zijn goed te doen. Al weten we nu dat 63 stuks toch echt teveel is, zelfs voor vier mensen.

Ik weet niet wat het is, maar Marielles auto houdt niet van mij, denk ik. Stonden we van de zomer met een auto die volledig op slot zat en niet meer openging, op een parkeerdak, vandaag staan we met een lege accu bij het station. Gelukkig hoeven we dit keer de ANWB niet te bellen, maar komt een vriend ons uit de brand helpen.

Ik lees List & Leugens deze week nog steeds niet uit, maar wel Alles of niets! van Gillian King en ik begin aan Unforgiven van Lauren Kate, deel 5 van Fallen.

21 december
Vandaag wilde ik gaan bloggen, maar eigenlijk komt er weinig uit mijn handen en wordt mijn humeur steeds slechter. Of misschien heeft het te maken met het feit dat ik uit bed gebeld wordt, ik weet het niet. In elk geval zal ik 21 december niet omschrijven als beste dag in mijn leven.
Wel besluit ik om eindelijk (weer) Netflix te nemen nu mijn Pathe abonnement opgezegd is. Ik kwam er te weinig en dus zonde van mijn geld.

Ook kom ik nog een stuk verder in Unforgiven en die heb ik bijna uit. Ik hoop hem voor de kerst in elk geval uit te hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: