YA-avond in boekhandel Haasbeek

YA-avond in boekhandel Haasbeek

Een tijdje geleden meldde ik mezelf (en Mariëlle) aan voor de YA-avond bij boekhandel Haasbeek in Alphen a/d Rijn. En op 15 april was het zover. Die avond zouden we twee workshops doen en verder was er tijd om gezellig te kletsen met een aantal schrijvers, maar natuurlijk ook met mede boekliefhebbers.

Er waren best wat boekbloggers, sommigen bekend voor mij, anderen onbekend. Maar dat is ook leuk om nieuwe mensen te leren kennen natuurlijk.

Welke schrijvers waren er?

Er waren dus een aantal schrijvers: Jen Minkman, Patty van Delft, Chinouk Thijssen, Maren Stoffels, Esther Walraven, Miriam Bruijstens, Eva Moraal en Sara Zonneveldt.

Helaas heb ik lang niet alle schrijvers gesproken, maar wat was het gezellig met zo’n hoop mensen die ook liefde hebben voor het creëren van eigen werelden. Ik moet bekennen: ik heb ook niet van allemaal een boek gelezen.

Een voorlezende Jen

Boekpresentatie van Het boek van voorheen

We begonnen de avond met de boekpresentatie van Het boek van voorheen van Jen Minkman. De microfoon deed het niet zo goed, waardoor die presentatie niet voor iedereen even duidelijk te horen was. Dat liep dus ook een beetje in de soep, maar de groep was ook zo groot.

Jen deed haar best om er boven uit te komen, ook tijdens het voorlezen, maar ik weet niet of iedereen het ook echt goed gehoord heeft.

Workshop Show me

Marijke Jansen gaf deze workshop. Door show don’t tell te gebruiken gaat je verhaal veel meer leven, vertelde ze.

Zo wordt je verhaal niet goed als je zegt: ‘Ik ben bang.’ Ze vertelde ons dat je daar veel meer mee kunt doen. Als eerste kregen we de opdracht om een emotie te gebruiken.

Ik koos voor angst en schreef dit stukje:

Mijn ogen flitsten naar het raam dat oplichtte in het donker. De metalige smaak van bloed vulde mijn mond en zorgde ervoor dat ik bijna moest kokhalzen.

Een harde klap volgde. Wat logisch was bij onweer. Mijn keel was droog, ik voelde de ruwe stof van het blauwe gordijn tussen mijn vingers toen ik kneep, zo hard als kon. Mijn hart sloeg zo snel dat ik bang was dat ik het kwijt zou raken.

De tweede tip was om gebruik te maken van zintuigen – alle zintuigen. Dus niet alleen zien, maar ook ruiken, voelen, horen en proeven. Hier deden we ook twee opdrachten mee.

De derde en laatste tip was het gebruik van dialoog, omdat je in dialoog heel veel kunt vertellen over de persoon. Daar kun je heel veel in kwijt over de persoonlijkheid. Bijvoorbeeld hoe de persoon praat, daar krijg je vaak al een belangrijk beeld bij tijdens een dialoog.

Workshop Bloggen

Na de workshop van Marijke, gingen Mariëlle en ik (met wat te drinken) door naar boven, naar de workshop bloggen van Emmy. Het was wat uitgelopen en dus hield Emmy de workshop vrij kort, al kwam het vast ook omdat ze een aantal ervaren boekbloggers voor haar neus kreeg.

Het werd dan ook meer een kletshalfuurtje dan dat het een echte workshop was, maar dat is ook gezellig.

De goodiebag

Twee goodiebags?

Emmy’s workshop was de laatste en toen was het tijd om onze goodiebags op te halen. Die kon je beneden bij de kassa vragen. Ik was heel benieuwd en helemaal toen ik zag dat mensen weggingen met maar liefst 2 tasjes. Dat moest wel een hele goedgevulde goodiebag zijn.

Ik kon dan ook niet wachten tot ik hem thuis uit kon pakken. Ik ben vooral blij met de button van Rebel of the Sands, de boekenlegger van datzelfde boek, het mangakleurboek en met de sticker van How hard can love be? van Holly Bourne. En met het linnen tasje dat we van Clavis kregen, want <3 linnen tasjes. Ik heb er dan ook veel te veel, haha.

Mijn gewonnen boek

Wow, ik won wat

Tussendoor werden er boeken verloot. Eerst werden er tien verloot en daar zat ik helaas niet bij. Maar er zouden nog meer verloot worden en daar zat mijn nummer (56) ook tussen. Yes! Ik won Twenty questions for Gloria. Het is een boek waar ik nog nooit van gehoord heb, maar het klinkt best leuk.

Zo kwam het dus dat ik met één boek kwam en met vier boeken weer naar huis ging. Best mooi gedaan 😉  Terug in de trein begon ik aan het boek Wink. Poppy. Midnight wat best bijzonder is. Binnenkort natuurlijk een recensie over dit boek. 

Het was zeker een geslaagde avond, dus thanks boekhandel Haasbeek!

Eén gedachte over “YA-avond in boekhandel Haasbeek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: