Recensie: Faye en Sean

Recensie: Faye en Sean

Recensie: Faye en SeanFaye en Sean, a love story
Auteur: Marina Folkers
Uitgever: Ellessy
Publicatiedatum: Oktober 2015
Genres: Roman
Aantal bladzijdes: 422
Goodreads

Wanneer Faye tien jaar is, wordt ze door de ondoorgrondelijke
Sean gered. Ze verklaart hem tot haar persoonlijke held. Als zij
volwassen wordt gaat ze op zoek naar zichzelf en de liefde. Maar
staat haar vriendschap met Sean hierbij niet in de weg?

Sean heeft een moeilijke jeugd en alleen muziek houdt hem op de
been. Dan komt de onhandige Faye in zijn leven en mede dankzij
haar maakt hij zijn dromen waar. Maar durft hij ook te gaan voor
wat hij het liefste wil in zijn leven?

Faye en Sean, a love story is een warme roman met humor en
romantiek.

Toen ik benaderd werd door Marine Folkers met de vraag of ik haar boek wilde lezen, ging ik eerst op zoek naar de samenvatting. Faye en Sean klonk goed, maar ik wil altijd de samenvatting eerst lezen voor ik ja zeg tegen een boek.

Maar de samenvatting vond ik ook erg interessant klinken en dus zei ik ja.

Ik had geen hoge verwachtingen, omdat ik de schrijfster helemaal niet ken. Hierdoor ben ik positief verrast door Faye en Sean en hun verhaal. En de vlotte schrijfstijl werkt ook mee, want ik begon op maandag in het boek en dinsdagochtend in het ziekenhuis sloeg ik de laatste virtuele bladzijde om tijdens het wachten. Even zat ik op de gang met een ‘en nu?’ gevoel.

Wat ik leuk vond aan Faye, is dat ze zo lekker onhandig is. Ze loopt tegen alles op, laat alles aanbranden en kan nog geen ei bakken. Dat komt me helemaal niet bekend voor, hoor. *fluit onschuldig*. Al moet ik zeggen dat het af en toe wel iets te was, maar dat stoorde me niet heel erg.
En Sean vond ik eigenlijk ook een schatje, al leerde ik hem wat minder kennen, omdat het grootste deel van het verhaal door Faye vertelt wordt. Af en toe moest ik trouwens wel even goed opletten wie er aan het woord was.
Het verhaal is in de derde persoon geschreven en dat zorgt ervoor dat Sean hier en daar ook aan het woord komt. Niet storend, maar het zorgde er af en toe wel voor dat ik op moest letten.

Echte onverwachte plotwendingen zaten niet in Faye en Sean, maar ik miste ze eigenlijk ook totaal niet. Voor mij las het verhaal gewoon lekker weg en af en toe zaten ik te ‘ahw, wat schattig’. Ik vind Sean ook best een aaibaar mannelijk personage.

Maar ik ben niet alleen maar positief over Faye en Sean, want er zaten ook wel wat minpuntjes aan. Ik snap dat het verhaal vanaf Fayes tiende jaar loopt en dat het doorloopt tot ze ruim volwassen is, maar soms vond ik het verhaal een beetje te gehaast gaan. Sommige dingen werden in een paar zinnen verteld, terwijl ik die graag wat uitgebreider had willen zien.

De toevoeging van ‘a love story’ aan de titel vind wel een goede, want dat klopt ook echt. Het is geen liefdesverhaal met veel (expliciete) seks zoals veel NA’s tegenwoordig, maar je kunt duidelijk merken dat de twee liefde voor elkaar voelen. Alleen waarom Engels? Dat vroeg ik me ook af bij het land waar het zich afspeelt (Engeland). Waarom per se daar en niet in Nederland?

Maar wat mij betreft is het boek meer dan geslaagd. Ik heb nu zelfs een beetje een book hangover nu het boek uit is.

Dit boek kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Ellessy.

[bol_product_links block_id=”bol_56705191930e1_selected-products” products=”9200000046134322″ name=”Sean en Faye” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Eén gedachte over “Recensie: Faye en Sean

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge