Recensie: A Gathering of Shadows

Recensie: A Gathering of Shadows

A Gathering of Shadows
ISBN: 9781783295425
Auteur: V.E. Schwab
Series: Shades of Magic #2
Uitgever: Titan Books
Publicatiedatum: 23 februari 2016
Genres: Fantasy, Young Adult
Aantal bladzijdes: 508
Goodreads

Four months have passed since the shadow stone fell into Kell’s possession. Four months since his path crossed with Delilah Bard. Four months since Rhy was wounded and the Dane twins fell, and the stone was cast with Holland’s dying body through the rift, and into Black London.

In many ways, things have almost returned to normal, though Rhy is more sober, and Kell is now plagued by his guilt. Restless, and having given up smuggling, Kell is visited by dreams of ominous magical events, waking only to think of Lila, who disappeared from the docks like she always meant to do. As Red London finalizes preparations for the Element Games—an extravagant international competition of magic, meant to entertain and keep healthy the ties between neighboring countries—a certain pirate ship draws closer, carrying old friends back into port.

But while Red London is caught up in the pageantry and thrills of the Games, another London is coming back to life, and those who were thought to be forever gone have returned. After all, a shadow that was gone in the night reappears in the morning, and so it seems Black London has risen again—meaning that another London must fall.

Nadat ik A Darker Shade of Magic ging ik meteen verder met A Gathering of Shadows, zo benieuwd was ik naar dit tweede deel. Maar wat vond ik eigenlijk van A Gathering of Shadows? Ondanks dat ik net een ander boek van haar gelezen had, had ik ook hier weer moeite om erin te komen. Minder dan bij het eerste deel, maar nog steeds las het niet meteen vlot door. Ik denk dat het gewoon aan de schrijfstijl van V.E. Schwab ligt. Het is heel goed, maar het begint voor mij een beetje traag. Dit boek gaat verder waar deel 1 gestopt is.

A Gathering of Shadows wordt ook deze keer vanuit meerdere personages verteld. Natuurlijk vanuit Kell en Lila, maar bijvoorbeeld ook uit Rhy. Meestal vind ik het best verwarrend om vanuit zoveel personages te lezen, omdat je niet echt een band hebt, maar bij dit boek past het wel op zich. Maar voor mezelf had het oogpunt van Rhy niet echt gehoeven. Er zit wel een stukje in waarbij ik zoiets had van: ‘Woah! Wat?! Oké, I like it’, maar verder vond ik hem vooral een beetje opvulling.

Ik vind Kell en Lila allebei geniaal. Kell, omdat er meer achter zit dan je in eerst instantie vermoed en Lila omdat ze zo ontzettend vindingrijk is en met dingen komt waar ik niet aan zou hebben gedacht. Ze is lekker badass en lijkt soms zelfs niet helemaal menselijk. Kell is wat meer de softie, het buitenbeentje die stiekem veel interessanter is dan de populaire jongens.

Daarnaast is in dit tweede deel een nieuwe favoriet personage bij: captain Alucard. Op de een of andere manier zie ik bij dit personage steeds acteur Colin O’Donoghue (captain Hook uit Once Upon a Time) voor me. Niet een heel verkeerde manier om aan een personage te denken, haha. Waarschijnlijk komt het, omdat captain Hook in Once Upon a Time een beetje hetzelfde type is.

Ik ben heel benieuwd hoe dingen met hem zich gaan ontwikkelen, of hij een nog grotere rol krijgt bijvoorbeeld. Gezien gebeurtenissen in A Gathering of Shadows denk ik haast van wel. In A Gathering of Shadows zitten best wat onverwachte dingen die ik niet aan had zien komen, maar ik vind ze wel tof. Het is niet echt verwacht, want bepaalde dingen verwacht je gewoon en als dat niet gebeurt … ja, het maakt mij als lezer in de war, maar uiteindelijk vind ik het tof gedaan.

Ze kloppen ook bij het boek en bij de personages. Misschien had ik ze wel aan moeten zien komen? Hm. Nou ja, ik vind de keuzes van V.E. Schwab tof gedaan en ik snap wel waarom. Ik realiseer me dat dit megavaag klinkt, maar het kan niet anders in verband met spoilers.

En dat einde is er zo eentje waarbij je meteen aan het derde deel wilt beginnen, want: Wow. Ik ben heel nieuwsgierig naar deel 3 en ik ga dat boek dan ook zeker heel snel lezen. V.E. Schwab is heel goed in het nieuwsgierig maken van haar lezers, vind ik. Je blijft steeds met vragen zitten die je opgelost wilt zien. Ik denk dat ik op al mijn vragen in het derde – en laatste – deel ook wel antwoorden zal krijgen daarop.

A Gathering of Shadows vond ik minder dan A Darker Shade of Magic, al weet ik niet precies waarom. Dit deel zoog mij gewoon wat minder mee of zo, al is het nog steeds heel goed geschreven en vind ik vier sterren waard. A Gathering of Shadows krijgt van mij dan ook vier sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge
%d bloggers liken dit: