Blogtour en recensie: Versplinterd verlangen

Blogtour en recensie: Versplinterd verlangen

Blogtour en recensie: Versplinterd verlangenVersplinterd verlangen
ISBN: 9789492585424
Publicatiedatum: Oktober 2019
Aantal bladzijdes: 300
Goodreads

Als Linde de zanger van haar favoriete band bijna aanrijdt, beseft ze nog niet wat voor impact dit op haar leven zal hebben. Ze geeft knappe rockster Sverre alleen een lift en daarna gaan ze allebei verder met hun eigen leven. Denkt ze.

Alles verandert als ze na zijn concert samen op een hotelkamer belanden. Plotseling begint Linde de scheurtjes in haar eigen relatie op te merken. Haar vriend Finn denkt wel erg veel aan zichzelf en lijkt zich niet echt druk te maken over hoe zij zich voelt. Moet ze vechten voor iemand die dat niet voor haar doet of moet ze voor zichzelf kiezen?

Let op: In deze recensie staat een spoiler over de leeftijden van de personages. Het is geen megaramp, maar als je de leeftijden niet wil weten, zou ik dit venster sluiten. 

Versplinterd verlangen van Emma Zegers was een boek waar ik al wel een tijdje naar uitkeek. Het klonk goed, want ja, verhalen over rocksterren vind ik meestal wel goed. En ik heb al meerdere verhalen van haar gelezen (maar dan onder een andere naam) en die vond ik altijd leuk, dus ik had er alle vertrouwen in. 

Laat ik maar meteen met de deur in huis vallen: Versplinterd verlangen viel me een beetje tegen  en ik denk dat ik weet waardoor dat komt. Ik had namelijk 3 op- en aanmerkingen op het verhaal en dat was niet de schrijfstijl. Die vond ik namelijk prettig, al had het van mij hier en wat gevoeliger gemogen. Maar het maakte me als lezer wel nieuwsgierig en ik was benieuwd hoe het verder zou gaan.

Om te beginnen vind ik dit geen New Adult, maar meer gewoon romance. New Adult zijn personages tussen de 18 en 25, soms met wat uitloop naar 26, 27. Mijn eigen deel 2 zit ook op het randje, dat geef ik toe. Daarnaast studeren de personages meestal en zijn ze bezig met een leven opbouwen. 

Verhalen over rocksterren vind ik meestal wel goed.

Linde is de hoofdpersoon en zij past nog net in deze leeftijdscategorie, maar Sverre is verre van een twintiger of dertiger zelfs. Jup, hij is ouder. 42 om precies te zijn. Nu maakt me dat verder niet zoveel uit (ik stel me hem gewoon voor als Jared Leto in mijn hoofd), maar wel dat het New Adult genoemd wordt. Dat is het niet. Nope. Mocht je nu denken: hier heb je vast sterren voor afgehaald. Nee, zo’n trut ben ik nu ook weer niet.

Wat ik al zei; Linde is dus de hoofdpersoon en je leest het verhaal vanuit haar ogen. Ze is druk bezig met het opzetten van haar cateringbedrijf en dat vond ik een tof aspect aan het verhaal. Maar zolang Linde nog geen fulltime inkomen uit haar bedrijf haalt, werkt ze ook nog bij een winkel in huishoudartikelen. Prima, dat kan.

Alleen welke winkel? Waarom heeft ze het af en toe over haar werk, maar zie je haar nooit praten met haar collega’s? Waarom zijn er geen scenes op haar werk? Dat vond ik heel jammer en ik denk dat Linde daarom voor mij niet helemaal goed uit de verf kwam. Je leert haar wel kennen, maar niet goed genoeg of zo?

Ook vind ik het jammer dat Sverre niet aan het woord komt, maar dat vind ik heel vaak. En volgens mij is dit ook regelmatig mijn commentaar bij boeken, haha. Ik wilde zo graag weten wat hij van dingen denkt. Ik vind perspectieven van mannen in boeken als dit gewoon interessant.

Ook vond ik de seksscenes soms te klinisch en miste ik gevoel. Zelf ben ik geen voorstander van iets direct benoemen in seksscenes en zelf draai ik om de brij heen die geslachtsdelen benoemen heet. Ik houd daar gewoon niet zo van. Of het nou kutje is (want kom op, kutje?) of vagina, ik vind het allebei net niet. Van het eerste wordt het plat en van het tweede zo klinisch.

De cover vind ik wel echt heel mooi

Echt onverwachte gebeurtenissen zitten er niet in, maar dat hoeft ook niet. Het is wel ongeveer wat ik van het boek verwachtte. Het meest onverwachte was dan nog de leeftijd van Sverre, denk ik, want die had ik niet aan zien komen. 

Versplinterd verlangen vind ik een prima boek, maar sommige dingen vond ik minder. Daarnaast miste ik ook een beetje gevoel en vind ik het meer romantiek dan New Adult. Wel kan Emma prima schrijven en denk ik dat ze gewoon in het genre moet groeien. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat de volgende beter wordt.

Van mij krijgt Versplinterd verlangen 3 sterren.

Deze blog verschijnt in de blogtour van dit boek en ik heb het boek ter recensie gehad van Dutch Venture Publishing. Uiteraard wordt mijn mening niet beïnvloedt door wat dan ook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: