Blogtour: S.T.A.G.S

Blogtour: S.T.A.G.S

Blogtour: S.T.A.G.SS.T.A.G.S
ISBN: 9789030503477
Auteur: M.A. Bennett
Uitgever: Meis & Maas
Publicatiedatum: 27 oktober 2017
Genres: Thriller, Young Adult
Aantal bladzijdes: 370
Goodreads

Negen studenten. Drie bloederige sporten. Een dodelijk weekend.

Greer studeert aan St. Aidan the Great School (S.T.A.G.S.), een privéschool waar tradities hoog in het vaandel staan. Greer is een buitenbeentje. Totdat ze samen met twee andere scholieren wordt uitgenodigd voor een weekend weg met de Medievals: de elite-club van de school. Het weekend belooft er een te worden waarin bloedsport centraal staat. Wat Greer en de andere genodigden niet weten is dat de Medievals liever op hen jagen dan op dieren…

Een YA-trhiller van wereldformaat voor de fans van The Hunger Games en Looking for Alaska.

Toen ik benaderd werd door uitgeverij Meis & Maas over een blogtour moest ik er even over nadenken. Bij sommige boeken weet je meteen: ja, die wil ik lezen. Maar ik kende dit boek niet en hoewel het interessant klonk, wilde ik toch eerst meer weten over de schrijfstijl. Ik las het meegestuurde stukje, de eerste paar hoofdstukken uit S.T.A.G.S en zei ja, want ik móést weten hoe het verder zou gaan.

Ik gooide mezelf in het diepe met dit boek, want geen ervaring met M.A. Bennett en haar schrijfstijl en ik had dus ook geen verwachtingen. In het begin moest ik best wennen aan de schrijfstijl, want er werden best wat stukken verteld in plaats van dat het voelt of je erbij bent. Maar dat was vooral in het begin, werd later wel minder.

De eerste helft van het boek is niet bijzonder spannend, al bleef ik wel doorlezen, want ik was ontzettend benieuwd waar hoofdpersoon Greer het nou elke keer over heeft in het begin. Ik wilde weten of het echt zo erg was als ze zei. Mijn hoofd maakte er meteen al een ontzettend bloederig geheel van. Dat krijg je als je iets teveel fantasie hebt, haha. Misschien lees ik daarom niet zo graag horrorboeken, want dat zie ik iets teveel voor me.

https://www.instagram.com/p/BbPRs80Dpxt/?taken-by=lizgreenash

Voor mijn gevoel was in dit boek het plot wel belangrijker dan de personages, want die bleven voor mij wat vlak. Het hele verhaal wordt vanuit Greer verteld, maar kon me toch niet echt in haar inleven. Ze bleef gewoon wat plat.

Het einde zorgde ervoor dat ik even naar de ereader keek en met mijn ogen knipperde. Had ik hem nu al uit? Was dit het? Daarna ging ik meteen naar Goodreads om te kijken wanneer het tweede deel zou komen, maar er komt blijkbaar geen tweede deel. Meteen voelde ik de teleurstelling, want wat was dit een tof boek en ik wilde verder lezen.

Er zitten heel wat onverwachte wendingen in die ik wel en tegelijkertijd ook niet aan had zien komen. Wendingen die ik echt heel tof vond. Ook vind ik de dreigende sfeer heel goed beschreven. Het voelt als een onderhuidse spanning waarbij je weet dat het een tijdbom is, maar niet precies wanneer het tot ontploffing zal komen.

Aan de andere kant moet ik misschien ook maar blij zijn dat er geen tweede deel komt, want ik denk dat een tweede deel nooit zo sterk kan zijn als S.T.A.G.S nu is. Vooral ook met dit einde en waarbij je nu weet hoe een tweede deel af kan lopen.

Van mij krijgt S.TA.G.S vier dikke vette sterren.

Ik kreeg S.T.A.G.S als recensie-exemplaar voor de blogtour van Meis & Maas. Uiteraard heeft dit geen invloed op mijn mening.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge