De meisjesmagneet

De meisjesmagneet

De meisjesmagneetDe meisjesmagneet
ISBN: 9789022585658
Publicatiedatum: 15 januari 2019
Aantal bladzijdes: 304
Goodreads

Reinout Hollebeecq is een keurige, wat onzekere jongen uit Baarn die in Amsterdam Nederlands gaat studeren. Hij droomt van de liefde, maar gelooft eigenlijk niet dat een jongen als hij ooit serieus genomen kan worden door een meisje. Muziek is zijn enige ontsnappingsmogelijkheid: hij kan prachtig pianospelen en zingen, maar alleen klassiek.

Hij komt in Amsterdam boven een meisje van zijn eigen leeftijd te wonen. Ze is bassist in een metalband, heeft een knipperlichtrelatie met de ruige zanger van de band, en leeft een beetje op de rand. Het verschil met zijn eigen achtergrond had niet groter kunnen zijn. Maar als de zanger ziek wordt en het meisje Reinout vraagt om in te vallen in de band, gaat er een wereld voor hem open. Een wereld waarin hij zichzelf opnieuw kan uitvinden. Waarin hij zijn onzekerheid, zijn verlegenheid en zijn maagdelijkheid verliest en tot zijn eigen verrassing een meisjesmagneet wordt. Diep in zijn hart doet hij het allemaal voor zijn buurmeisje. Maar die is zo beschadigd dat er meer nodig is dan een coole uitstraling om haar voor zich te winnen.

De meisjesmagneet kwam ik tegen bij Storytel. Ik had al een aantal boeken van Jackie van Laren gelezen, dus wist redelijk hoe ze schrijft. Hoewel ik ze niet allemaal goed vind, lezen ze wel goed weg. Van De meisjesmagneet had ik dus ook de verwachting dat het vlot zou weg lezen en dat je benieuwd bent naar het einde. Maar of dat het het geval was?

Lezen en luisteren zijn twee hele andere ervaringen

Het was voor mij een nieuwe vorm van Jackies boeken lezen, want de anderen heb ik gelezen en dit zou een luisterboek worden. Zoals de vaste bezoeker wel weet, HOUD ik van luisterboeken. Maar dan ook echt houden van, dus ja, in hoofdletters. Je wil niet weten hoeveel ik geluisterd heb, terwijl ik ook geld verdien. Daarin is mijn werk ideaal, haha. Maar lezen en luisteren zijn twee hele andere ervaringen. Ik was dus benieuwd of luisteren bij deze boeken ook kan. 

En het antwoord is ja. Jackies boeken luisteren net zo gemakkelijk weg en je wil weten hoe het eindigt. Dat was bij De meisjesmagneet dus ook niet anders. Je wil als lezer – of nou ja, ik – weten of Reinout eindigt met het meisje van zijn dromen. En ik hoop natuurlijk altijd dat dat het geval is, ook al is dat niet echt origineel, maar eerder cliché.

Reinout vind ik best een oké personage. Leuk dat het geen overdreven knappe jongen is die alles kan en ook nog een six pack heeft, maar een beetje standaard is. Normaal misschien wel.

Het zou je buurjongen kunnen zijn of een klasgenoot die je altijd vergeet. Hij is een beetje onzichtbaar, maar je krijgt wel sympathie voor hem als lezer. Misschien omdat hij gewoon is. Voor mij kwam hij best tot leven en vond ik hem interessant als personage. 

De meisjesmagneet is een prima feelgood die in het genre past. Het leest lekker weg, is luchtig en je wil weten of het goed eindigt. Het is geen bijzonder origineel boek, maar was wel gewoon leuk. Voor liefhebbers van het genre een aanrader (of als je Jackies andere boeken leuk vindt)

Van mij krijgt De meisjesmagneet 3 sterren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

%d bloggers liken dit: