Geek Girl #6: Voor altijd

Geek Girl #6: Voor altijd

Geek Girl #6: Voor altijdGeek Girl #6: Voor altijd
ISBN: 9789025761530
Auteur: Holly Smale
Series: Geek Girl #6
Uitgever: Gottmer Uitgevers Groep
Publicatiedatum: 29 oktober 2017
Genres: Contemporary, Young Adult
Aantal bladzijdes: 364
Goodreads

'Voor altijd' is het zesde deel in de populaire serie 'Geek Girl' van Holly Smale: heerlijke meidenboeken vol geeks, modellen en hilarische situaties.Get your geek on!

Geek Harriet Manners wist altijd al veel, maar tijdens haar modellencarrière heeft ze een hoop bijgeleerd. Dat modellenwerk geen garantie is voor populariteit bijvoorbeeld (net zomin als eindeloos veel lijstjes maken). Dat de mensen die van je houden je nemen zoals je bent. En dat je niet altijd op statistieken kunt vertrouwen... Want statistisch gezien heb je meer kans je Australische ex-vriendje níét tegen te komen in Australië dan wel. Maar natuurlijk loopt Harriet hem tegen het gebruinde lijf, en dat terwijl bijna-maar-nog-niet-helemaal-vriendje Jasper thuis in Engeland is gebleven. Kan dat wel goed gaan?

'Voor altijd' is alweer het zesde en laatste deel in de serie 'Geek Girl'. Hoofdpersoon Harriet Manners is een geek: geen nerd, maar een charmante allesweter. Er is alleen één ding waar ze absoluut niets van begrijpt: mode. Maar hier komt verandering in als ze op een dag wordt gecast als model. Een heerlijke serie klunzige avonturen over de hele wereld is het gevolg.

Alweer een aantal jaar geleden kwam ik in aanraking met Harriet Manners: übergeek slash model. Die combinatie vond ik een fascinerende en ik begon in het eerste deel van de serie. Dat was ook het moment dat ik verkocht was. Vanaf het eerste moment vond ik Harriet een sympathiek personage en kon ik me wel in haar vinden.

Misschien omdat ik zelf ook een beetje een geek ben bij vlagen. Niet zo erg als Harriet, maar wel een beetje. Wat ik heel tof vind aan deze serie is dat Harriet niet verandert, dat ze zichzelf – en een geek – blijft in alle boeken. Ze schaamt zich er niet voor en probeert niet te veranderen, maar ze blijft gewoon zichzelf. Een goed voorbeeld in deze maatschappij waarin het weleens lijkt of je niet anders mag zijn.
Ze wordt niet ineens populair omdat ze model is. In de serie strugglet Harriet met zichzelf en met vriendschappen. En ook in het zesde deel is het niet anders.

Geek Girl 6: Voor altijd is alweer het laatste deel in deze serie. Nu allemaal even ‘awwwhh, wat jammer!’ roepen. Want het is jammer. Ik heb oprecht genoten van deze serie en van al die feitjes die Harriet rondstrooit over verschillende onderwerpen. Je kunt het zo gek niet bedenken of Harriet heeft er wel iets over in haar hoofd. Daarnaast vind ik de serie gewoon heel leuk en vind ik het jammer dat het voorbij is, dat het over is.

Geek Girl is misschien niet de beste serie ooit, maar dat maakt niet uit. Maar toch staan er genoeg mooie quotes in en ook in dit laatste deel bleef ik er maar foto’s van maken. Ik word meestal blij van deze boeken en lees ze graag als ik me een beetje somber voel. Ik ben zeker ook van plan om ze nog eens te gaan herlezen.

Geek Girl #6: Voor altijd ontroerde, vooral het einde en dat verwachtte ik niet toen ik eraan begon. Als je hem gelezen hebt, weet je waarschijnlijk wel welk stuk ik bedoel. Dat was ook nogal onverwacht, want ik had het echt niet aan zien komen. Al weet ik niet of ik er dit keer blij mee moet zijn.

Harriet is wat mij betreft de coolste geek die ik ken in fictief boekenland. Ze is grappig, heeft humor en het boek is heel snel geschreven waardoor je het boek ook in een ruk uitleest. En dat deed ik dan ook. Voor ik het wist, had ik het boek uit en was het echt over.

En weet je wat misschien het beste is van dit boek? (Haha, nee, grapje) Mijn quote staat erin! Yes! 😀 De eerste ooit in een boek (voor zover ik weet), dus ik heb weer iets van mijn lijstje af kunnen strepen met ‘Dingen die ik ooit nog eens mee wil maken’.

Wat mij betreft is Geek Girl #6: Voor altijd een prima laatste deel van de serie en krijgt van mij dan ook 4 dikke vette sterren. Het is een Young Adult met een superleuk personage die zichzelf blijft en al heel cool van zichzelf is. Ik zou Harriet best als vriendin willen, al zou ze me soms ook wat te vermoeiend lijken, haha. Enne … ik ben heel benieuwd naar nieuw werk van Holly Smale.

Geek Girl #6: Voor altijd kreeg ik als recensie-exemplaar van uitgeverij Gottmer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge