Mijn niet zo perfecte leven

Mijn niet zo perfecte leven

Mijn niet zo perfecte leven / My Not So Perfect Life
Auteur: Sophie Kinsella
Uitgever: The house of books
Publicatiedatum: 28 maart 2017
Genres: Audiobook, Chicklit
Aantal bladzijdes: 400
Goodreads

Cat Brenner heeft er genoeg van om een 'nobody' te zijn. Daarom gaat ze werken op een trendy reclamebureau in Londen. Haar baas Demeter is een helse verschrikking maar daar kan Cat wel tegen.

Tot ze totaal onverwacht wordt ontslagen. Met al haar dromen in duigen gaat ze noodgedwongen terug naar het platteland van Somerset, waar haar vader een luxe biocamping is begonnen.

Die wordt een geweldig succes. En wie is een van de eerste bezoekers? Cat zweert wraak.

Ik denk dat bijna iedereen weleens een boek van Sophie Kinsella gelezen heeft. Of op zijn minst die naam weleens gehoord heeft. Veel mensen vinden haar een van de beste chicklitschrijvers. Ik ben het zelf daar niet zo mee eens, ik ken er die minstens zo goed zijn, maar goed, wie ben ik?
Sinds ik luisterboeken ontdekt heb, luister ik meer naar chicklits. Daarvoor enkel en alleen naar Young Adult. Maar misschien komt het ook wel, omdat ik af en toe verandering nodig heb. Ik snap gewoon niet hoe mensen alleen maar thrillers lezen. Op een bepaald moment lijkt alles toch op elkaar? Van Sophie had ik in elk geval nog niets geluisterd en ik besloot om daar eens verandering in te brengen en luisterde naar Mijn niet zo perfecte leven.

Echt hoge verwachtingen had ik niet. Ik las eerder iets van Sophie en die boeken vond ik leuk, lekker luchtig, maar niet echt bijzonder. En dat is ook dit boek niet. Het is er wel eentje die probleemloos in het genre chicklit past, maar van deze schrijfster had ik dan ook niet anders verwacht. Hm, ik had in elk geval wel verwachtingen dus.

Mijn niet zo perfecte leven wordt voorgelezen door een vrouw met een erg fijne stem. Voor mijn gevoel past de stem ook bij hoofdpersoon Cat(hy), het is wel een stem die bij een Cat of Cathy past. Voor mij zorgde dat ervoor dat ik het boek bleef luisteren en nieuwsgierig werd naar de rest van het verhaal. Sophie trekt een lezer mee in een verhaal en laat je dan niet meer los. Je wordt er nieuwsgierig van, leeft mee met de hoofdpersoon en wilt weten hoe het eindigt.

Cat(hy) vind ik een leuk personage en ik kan me goed in haar inleven. Sommige dingen zou ik waarschijnlijk ook wel gedaan hebben als ik in haar schoenen stond. Voor mij komt ze hierdoor ook wel tot leven en vind ik haar best wel tof. Soms stond ik hardop te grinniken om de dingen die ze deed. Misschien kwam het door de vertaling, geen idee. Of ik kon gewoon meer met Cat(hy) dan de personages in haar andere boeken. Met Becky uit de Shopaholic!-serie kan ik bijvoorbeeld echt niets en die vind ik dan ook niet leuk.

Ik vind de cover trouwens heel tof en ik ben blij dat hiervoor gekozen is, ook in de vertaling. Hij valt op op een goede manier en ik zou een boek met deze cover ook zeker oppakken.

Mijn niet zo perfecte leven is lekker luchtig, perfect voor aan het zwembad, leest snel weg en je bent benieuwd naar hoe het verder gaat met Cat. Als je Sophie’s eerdere boeken gelezen hebt, zal dit boek je waarschijnlijk ook wel bevallen. Van mij krijgt het boek drieënhalve ster.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge